7 sfaturi de care să ții cont atunci cand închiriezi o mașină

21.10.2020blog

Închirierea unei mașini este o decizie destul de importantă deoarece poate face diferența între o vacanță și un drum reușit și o mare de frustrări. Așadar, ai face bine să acorzi destulă atenție acestui proces, mai ales dacă nu vrei să ai parte de neplăceri. Din fericire, există servicii profesionale de închirieri mașini, precum al nostru, potrivite pentru toate nevoile tale. Tot ce trebuie tu să ții minte este să călătorești în siguranță, și să-ți iei destul timp pentru a inspecta mașina și a ajunge la timp la aeroport sau orice altă destinație. Găsești mai jos detaliile la care trebuie să fii atent. 

Taxe și alte costuri

Indiferent de firma de la care faci închirierea, ai face bine să arunci o privire pe contractul de închiriere auto. Sfatul nostru este să alegi doar companiile cu servicii de Rent a Car cu principii solide de transparență. Pune toate întrebările necesare înainte de a încheia contractul, mai ales cele despre taxele incluse în costul de închiriere al mașinii sau potențiale taxe adiționale (de exemplu la numărul de kilometri). Doar nu vrei să te întorci din excursie și să constați că trebuie să plătești cu mult mai mult?!

 

Verifică starea vehiculului

Desigur, orice companie de închirieri auto care se respectă va avea grijă în mod exemplar de mașinile din flota dar, dacă nu ai noroc să dai peste o companie serioasă, ți-ar prinde bine să inspectezi mașina înainte să semnezi contractul. La fel, verifică faptul că ai primit toate documentele necesare închirierii, precum talon, rovinieta, asigurare și restul. Să fim serioși, cu toții suntem oameni supuși la greșeli, deci o mică zgârietură poate fi trecută cu vederea la inspecție. Totuși, eventualele defecțiuni e posibil să-ți fie imputate dacă nu le semnalezi înainte de a închiria mașina.

 

Verifică condițiile de returnare

Discută și stabilește foarte clar care sunt condițiile de returnare și data exactă. De bun simț și probabil stipulat în contract va fi să aduci mașina în aceeași stare ca atunci când ai luat-o, cu plinul făcut și curată la interior și exterior. În ceea ce privește data și ora exactă la care mașina trebuie returnată, verifică dacă există și care sunt taxele suplimentare. 

 

Încearcă să afli părerile altor consumatori

O idee extrem de potrivită ar fi și să alegi compania de Rent a Car prin recomandare dar, dacă acest lucru nu este posibil, încearcă să descoperi online câteva păreri despre companie și serviciile lor. O pagina de facebook a firmei de închirieri auto ar putea fi un început bun. Desigur, va fi necesar să-ți creezi propria părere, dar recenziile altora s-ar putea dovedi un punct bun de plecare. 

 

Vino pregătit

Pentru a te asigura că economisești timp și bani, află în avans de ce documente vei avea nevoie pentru a închiria o mașină. Acordă atenție acestui pas, mai ales dacă ai de gând să folosești șoferi adiționali, acest lucru trebuind documentat de asemenea. În același registru, întreabă dacă existența unui șofer adițional, a unui scaun de copil, GPS sau lanțuri de zăpadă presupun costuri adiționale. 

 

Cere un număr de telefon pentru situații problematice

Cel mai bine este să fii total pregătit atunci când pleci la drum. Mai ales atunci când conduci o mașină care nu este a ta. Nu se știe niciodată peste ce probleme vei da pe drum, așadar asigură-te că serviciul de Rent a Car îți pune la dispoziție și un număr la care cineva va răspunde non stop în cazul în care ai nevoie de asistență. 

 

Alege după condiții și nevoi, nu după preț 

Nu te bucura la un preț minuscul, dar nici nu te arunca la ceva care să-ți rupă buzunarul, prețul piperat nefiind nicidecum o garanție a calității. Asigură-te că mașina pe care o vei închiria este conformă cu nevoile și dorințele tale și ia în calcul prețul abia la final.

 

Sperăm că sfaturile noastre te vor scuti de neplăceri și te vor ajuta să faci o alegere bună!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/car-driving-keys-repair-97079/

 

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Închirierea unei mașini este o decizie destul de importantă deoarece poate face diferența între o vacanță și un drum reușit și o mare de frustrări. Așadar, ai face bine să […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Închirierea unei mașini este o decizie destul de importantă deoarece poate face diferența între o vacanță și un drum reușit și o mare de frustrări. Așadar, ai face bine să […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Închirierea unei mașini este o decizie destul de importantă deoarece poate face diferența între o vacanță și un drum reușit și o mare de frustrări. Așadar, ai face bine să […]