Care sunt actele necesare pentru închirierea unui automobil?

Dacia Logan
10.01.2023blog

Iată că s-a întâmplat neprevăzutul și mașina ta personală se află în service tocmai când ai mai multă nevoie de ea. Sau poate trebuie să faci un drum lung, în diverse condiții meteo, iar automobilul tău nu este pregătit. Indiferent de motiv, ai nevoie de un răspuns la întrebarea „Ce acte sunt necesare pentru închiriere auto?”

Îți spunem mai jos ce-ți trebuie ca să închiriezi o mașină de la noi. Pe lângă documentele necesare, însă, trebuie să cunoști și alte informații utile pentru o experiență plăcută cu una dintre mașinile flotei noastre auto.

Acte necesare închiriere auto

Ca să închiriezi o mașină din Focșani, Bârlad, Adjud sau Tecuci ai nevoie de următoarele acte:

  • Act de identitate valabil;
  • Permis de conducere categoria B, cu minimum 2 ani vechime.

De asemenea, conform legii 38/2003, pentru a conduce o mașină închiriată trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani.

Poți face rezervarea online, direct pe site-ul nostru, indiferent de oră sau zi. Cere o ofertă și completează câmpurile solicitate. Pentru orice întrebări specifice legate de procedura de închiriere auto, poți suna la numărul 0745380000.

Garanția pentru închirierea automobilului variază între 800-2000 de lei, în funcție de modelul mașinii. Fie că dispui de suma respectivă cash sau pe card, aceasta îți va fi returnată odată cu predarea mașinii în stare bună.

Servicii incluse și opționale la închirierea automobilului

Prezentarea actelor necesare închirierii auto, plata costului de închiriere și asigurarea garanției aferente îți oferă dreptul să conduci mașina aleasă. La aceasta se adaugă și alte servicii pentru care nu mai este nevoie să achiți nimic.

Servicii incluse la închirierea mașinii

Șofer adițional gratuit

Dacă plănuiești un drum mai lung, unde nu vei putea conduce doar tu și vrei să alternezi cu alt șofer, menționează-l în contractul de închiriere de la început. Nu va trebui să plătești nicio taxă suplimentară pentru acesta. Bineînțeles, și șoferul adițional va trebui să prezinte aceleași acte necesare pentru închiriere auto ca tine.

Rovinietă

Taxa este plătită de noi, astfel încât tu vei putea conduce mașina închiriată pe orice tip de drum: pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale europene (E), drumuri naționale principale și secundare (DN), comunale și județene.

Asigurare RCA

În cazul unui accident rutier, asigurarea de răspundere civilă plătește daunele suferite de terți.

Km nelimitați

Poți parcurge cu mașina închiriată atâția kilometri câți sunt necesari pentru a rezolva tot ceea ce ai de făcut.

Servicii opționale la închirierea mașinii

Iată care sunt serviciile opționale pe care le poți solicita dacă închiriezi o mașină de la noi:

Scaun auto copii

Dacă va călători alături de tine și un copil cu înălțimea între 0,75 m și 1,35 m, atunci trebuie să soliciți instalarea unui scaun auto în mașina pe care o închiriezi. Pentru un bebeluș sub 18 luni sau cu înălțimea mai mică de 75 cm vei avea, însă, nevoie de un scaun auto Rear Facing, care se instalează cu spatele la sensul de mers, sau o scoică auto.

Contactează reprezentanții serviciului de închirieri și verifică disponibilitatea unui scaun auto potrivit grupei de vârstă în care se încadrează copilul, pentru a putea călători în siguranță și conform legislației în vigoare.

Ieșire din țară

Poți trece granița fără să fie nevoie de alte acte necesare la închirierea mașinii, însă contra unei taxe suplimentare. Specifică acest lucru la încheierea contractului.

Cum preiei și cum predai mașina închiriată

La preluare nu trebuie decât să verifici automobilul și să te asiguri că este dotat cu scaun auto dacă ai solicitat acest serviciui opțional. Semnalează eventualele defecțiuni înainte de a închiria mașina. De asemenea, verifică de la început tipul de combustibil cu care trebuie alimentat autoturismul, ca să nu se producă vreo eroare la benzinărie.

La predare, adună ambalajele goale din interior și citește condițiile de închiriere ca să știi dacă trebuie să faci și plinul sau dacă poți achita diferența de combustibil.

Dacă nu poți prelua sau preda mașina în timpul orelor de program, nu este nicio problemă. Contra unei taxe de 10 euro te poți mișca în ritmul tău, fără să îți dai propriul program peste cap pentru a primi mașina închiriată în folosință sau pentru a o preda.

Așadar, pentru o experiență plăcută cu una dintre mașinile flotei noastre, îți recomandăm să verifici actele necesare pentru închiriere auto înainte să te prezinți la unul dintre ghișee. Specifică de la început ce servicii opționale te interesează. Citește cu atenție documentația primită și, nu în ultimul rând, condu cu grijă!

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Iată că s-a întâmplat neprevăzutul și mașina ta personală se află în service tocmai când ai mai multă nevoie de ea. Sau poate trebuie să faci un drum lung, în […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Iată că s-a întâmplat neprevăzutul și mașina ta personală se află în service tocmai când ai mai multă nevoie de ea. Sau poate trebuie să faci un drum lung, în […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Iată că s-a întâmplat neprevăzutul și mașina ta personală se află în service tocmai când ai mai multă nevoie de ea. Sau poate trebuie să faci un drum lung, în […]