Ce se întâmplă cu vacanțele cumpărate pentru anul 2020?

22.04.2020blog

Știm, visai la ea încă de când s-a terminat cea de anul trecut, ai făcut planuri și un research ca la carte pentru ca ea să iasă perfect, însă de curând ai primit o veste deloc încântătoare – vacanța ta din vara aceasta se va muta, în cel mai fericit caz, câteva săptămâni mai târziu sau chiar se va anula din cauza pandemiei mondiale. Ți-am pregătit mai jos toate informațiile care ți-ar putea fi necesare, date fiind schimbările și adaptările prin care trecem de la o săptămână la alta, pentru a ști ce ai de făcut în legătură cu concediul din 2020. Iată ce trebuie să știi.


Cum îți poți recupera banii pe vacanță în 2020?

Dacă planurile tale pentru anul acesta au fost date peste cap și preferi să recuperezi banii investiți în oferte de tip early booking sau ai sperat să poți vizita locuri noi și ai apucat să plătești un avans pentru un concediu, e important să știi că sumele investite îți pot fi returnate, fără a primi, însă, despăgubiri. „Prin excepție de la alin. (1), călătorul are dreptul să înceteze contractul privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului, fără a plăti vreo penalitate de încetare în cazul unor circumstanțe inevitabile și extraordinare care se produc la locul de destinație sau în vecinătatea imediată a acestuia și care afectează în mod semnificativ executarea pachetului sau care afectează semnificativ transportul pasagerilor la destinație”, spune legea în vigoare. 

Așadar, dacă ești convins de faptul că vei avea nevoie de banii de vacanță în perioada următoare, contactează agenția de turism sau operatorul care ți-au facilitat achiziționarea pachetului turistic de care urma să beneficiezi și cere lămuriri. 

 

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2020?

Dacă îți programasei un concediu în România pe care urma să îl acoperi cu un voucher de vacanță, nu e cazul să te îngrijorezi, pentru că te vei putea bucura de el anul viitor. Autoritățile au decis prelungirea valabilității acestor vouchere cu încă un an, deși au lăsat loc de modificări care ar putea avea loc, în funcție de evoluția situației. „Perioada de valabilitate expiră în mai şi ni s-a părut normal să venim cu o prelungire, până în mai 2021, ca să poată fi reluată această activitate de turism”, a spus Virgil Popescu, actualul ministru al Economiei. 

Reprezentanții Guvernului României speră, însă, ca situația să fie redresată cât mai curând, iar viața să își poată relua cursul firesc, turiștii putând să se bucure și în acest an de vouchere de vacanță.

 

De ce nu ar trebui să îți anulezi vacanțele în 2020?

Sfatul nostru, ca al multora din domeniul turismului, este să nu optezi pentru recuperarea banilor pe care ai apucat să îi plătești pentru vacanțele early booking sau sub formă de avans pentru un concediu estival. Chiar dacă nu te vei putea bucura anul acesta de excursia la care visai de atâta timp, poți programa o escapadă viitoare, în aceleași condiții ca cele agreate anterior pandemiei. Mai exact, în loc să recuperezi acum suma investită, care oricum nu ți-ar asigura o vacanță curând decât dacă situația la nivel global revine la normal, lucru puțin probabil, mai bine ai face o mutare inteligentă. Reprogramează concediul pentru 2021 și e posibil chiar să te bucuri de pachete mult mai atractive, dat fiind faptul că marii economiști ai lumii prevăd o criză financiară internațională. 

 

Noi, reprezentanții Transfero.ro, rămânem pe metereze, așa că suntem aici să îți răspundem la orice întrebare ai putea avea despre serviciile noastre și cum te poți bucura de ele în această perioadă.

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apa-apa-curgatoare-arbori-calatorie-853199/

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Știm, visai la ea încă de când s-a terminat cea de anul trecut, ai făcut planuri și un research ca la carte pentru ca ea să iasă perfect, însă de […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Știm, visai la ea încă de când s-a terminat cea de anul trecut, ai făcut planuri și un research ca la carte pentru ca ea să iasă perfect, însă de […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Știm, visai la ea încă de când s-a terminat cea de anul trecut, ai făcut planuri și un research ca la carte pentru ca ea să iasă perfect, însă de […]