Totul despre controlul de securitate din aeroport

control bagaje
28.01.2022blog

Pentru a te asigura că etapa de control corporal și al bagajelor din aeroport decurge fără probleme, mai jos vei descoperi o serie de sfaturi importante, de care este bine să ții cont.

Prima dată când urmează să călătorești cu avionul? Acest ghid îți explică pe larg ce trebuie și ce nu trebuie să faci, atunci când te afli la punctul de securitate, de pe traseul de îmbarcare în aeronavă. Lectură plăcută și ne revedem la final pentru concluzii:

1. Înainte de a ajunge la aeroport

Ține cont de perioada recomandată pentru a putea trece prin toate etapele premergătoare îmbarcării, astfel încât să pleci la o ora potrivita de acasă. Optează pentru transferul spre aeroport alături de noi și alege acum cea mai potrivită cursă din ziua zborului.

De asemenea, ai la îndemână și serviciul Rent-A-Car, daca îți dorești să faci transferul spre aeroport într-un autoturism categoria B de ultimă generație. Rezervi o mașină la orice oră din zi și din noapte, pentru a ajunge la timp la aeroport, astfel ora să nu te preseze

Informează-te dinainte în privința bagajelor permise / interzise în bagajul de cală și bagajul de mână. În cazul unor obiecte nepermise la bordul aeronavei, vei fi nevoit să renunți la ele în timpul controlului.

Împachetarea bagajului de mână

Asigură-te ca produsele din componența sa nu se află pe lista celor interzise la transport.

Poziționează echipamentele electronice în bagajul de mână, pentru a putea fi supuse controlului la punctul de securitate din aeroport. Bagajul de mână nu trebuie securizat cu folie, deoarece există posibilitatea deschiderii sale, pentru un control mult mai amănunțit.

Evită să transporți în bagajul de mână obiecte ce aparțin altor persoane, cu atât mai mult cu cât acestea nu îți sunt foarte bine cunoscute. De asemenea, evită să transporți în bagajul de mână lichide cu o cantitate mai mare de 100 ml, deoarece vor fi reținute de agenți.

2. În timpul controlului de securitate la aeroport

Îți recomandăm să respecți indicațiile operatorilor de securitate de la punctul de control, astfel încât etapa de verificare corporală și a bagajului de mână să se realizeze într-un timp cât mai scurt posibil.

Pentru orice informație dorești să afli, privind pregătirea pentru controlul de securitate, trecerea prin porțile detectoare de metale, sau scanarea bagajului de mână, nu ezita să ceri ajutorul agenților de securitate.

Pregătirea pentru controlul de securitate

Scoate din bagajul de mână lichidele și echipamentele electronice (laptop, tabletă, DVD-player, consolă de jocuri, cameră foto etc) și pune-le în tăvițele dedicate controlului, alături de telefon, monede și alte elemente cu inserții metalice, așa cum este cureaua.

Geaca, mănușile sau căciula, precum și alte articole vestimentare sezoniere se vor așeza în tăvi separate, pentru a fi supuse, de asemenea, controlului prin scanare. Pentru fluidizarea întregului proces, îți recomandăm să pui în tăvi și încărcătoarele, adaptoarele, mouse-ul etc

Informează operatorii de la punctul de securitate, în cazul în care utilizezi proteze, orteze, sau alte produse de tehnică medicală din această categorie, procedând conform instrucțiunilor celor desemnați să realizeze controlul.

Trecerea prin porțile detectoare de metale

Dacă atunci când treci prin porți, alarma se declanșează, se va utiliza în mod obligatoriu o metodă (sau mai multe) pentru identificarea elementului metalic respectiv.

Există și posibilitatea unui control de securitate suplimentar, realizat în mod aleator cu ajutorul unor echipamente specifice (ex: echipamentele pentru detectarea urmelor de substanțe explozive sau a substanțelor stupefiante), fără ca alarma să se fi declanșat.

În cazul necesității controlului manual, acesta se realizează de un operator de același sex cu pasagerul. Din considerente religioase, poți solicita ca această parte a controlului de securitate să aibă loc într-un spațiu special amenajat, ferit de ochii celor curioși.

Controlul bagajului de mână

Realizarea controlului bagajului de mână se realizează cu ajutorul razelor X. La solicitarea agentului de securitate care efectuează această verificare, ești obligat să scoți din bagajul de mână anumite articole, pentru clarificări suplimentare.

Dacă îți dorești ca anumite articole din bagaj să nu fie expuse în fața celorlalți pasageri, poți solicita operatorului dreptul la confidențialitate. Acesta îți va pune la dispoziție o variantă de control descrisă de un nivel al intimității sporit.

Negocierea pentru păstrarea unor bunuri ce nu ar trebuie să fie prezente în bagajul de mână (exemplu: parfumuri peste 100 ml) nu este justificată. De aceea, îți recomandăm să citești cu atenție lista cu lucruri permise / interzise în acest bagaj, înainte de a ajunge la aeroport.

Verificarea fizică a bagajului de mână este posibilă în două scenarii diferite: (1) existența anumitor suspiciuni și necesitatea unor clarificări suplimentare; (2) realizarea controalelor în mod aleator, pe o anumită pondere din totalul pasagerilor aflați la punctul de securitate.

3. Finalizarea controlului de securitate din aeroport

După efectuarea controlul corporal și al bagajului de mână, asigură-te că toate articolele dispuse în tăvițe sunt recuperate. De asemenea, este important să anunți agenții de securitate, dacă observi că într-una dintre tăvițe există un articol ce nu îți aparține.

Acesta este întreg procesul de pregătire / efectuare propriu-zisă a controlului de securitate de pe aeroport. Asigură-te că ai asupra ta doar obiecte permise de lege, pentru a nu ți se confisca la momentului verificării.

De asemenea, rezervă o cursă cu Transfero la o oră ce îți permite parcurgerea întregului proces de îmbarcare, fără ca timpul să reprezinte o presiune inutilă pentru tine. Vezi acum variantele de transfer spre aeroport disponibile în oferta noastră!

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Pentru a te asigura că etapa de control corporal și al bagajelor din aeroport decurge fără probleme, mai jos vei descoperi o serie de sfaturi importante, de care este bine […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Pentru a te asigura că etapa de control corporal și al bagajelor din aeroport decurge fără probleme, mai jos vei descoperi o serie de sfaturi importante, de care este bine […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Pentru a te asigura că etapa de control corporal și al bagajelor din aeroport decurge fără probleme, mai jos vei descoperi o serie de sfaturi importante, de care este bine […]