TERMENI ╚śI CONDI╚ÜII DE ├ÄNCHIRIERE

 

Clauzele contractului includ informa╚Ťiile din urm─âtoarele documente:┬á Contract de ├Änchiriere, Termeni ╚Öi Condi╚Ťii de ├Änchiriere , Fi╚Öa de Predare-Preluare de toate specifica╚Ťiile din Anexele la Contract.

La Cap. 10 al acestui Contract sunt explicate expresiile sau termenii folosi╚Ťi cu caractere italice ├«n Contract.

 

 1. OBLIGAȚIILE TRANSFERO

1.1. Să transmită Clientului dreptul de folosire asupra autovehiculului ce constitue obiectul Contractului prin: predarea autovehiculului, completarea de asemenea a fișei de predare-preluare, înmânarea cheilor și a actelor mașinii (certificat de inmatriculoare, polită de asigurare RCA) în original sau copii.

┬á 1.2. S─â predea autovechiculul Clientului ├«n bun─â stare de func╚Ťionare ╚Öi ├«n acord cu normele tehnice ale fabricantului, pe baza Fi╚Öei de Predare-Preluare.

  1.3. Să asigure Clientului asistentă rutieră, pe teritoriul României pe toată durată contractului, 24h/24, 7 zile/7 în caz de accident sau pană mecanică.

  1.4. Să inlocuiească autovehicului (în limita disponibilitătii), în caz de avarie care nu poate fi remediată pe loc, dacă dauna nu este din vina clientului.

┬á 1.5. ├Än cazul ├«n care Transfero nu va putea ├«nlocui autovehicului, Clientului i┬á se va restitui partea aferent─â costului chiriei calculat─â propor╚Ťional cu durat─â ├«n care autovehicului nu a putut fi folosit.

┬á 1.6. Transfero ┬ánu este responsabil de pierderile suportate de Client ├«n caz de defectare sau avarie a autovehicului, cu excep╚Ťia cheltuielilor autorizate de┬á Transfero pentru repara╚Ťii. Pentru recuperarea cheltuielilor autorizate clientul trebuie s─â prezinte ╚Öi s─â predea reprezentantuluiTransfero documentele justificative ( chitant─â, factur─â).

┬á 1.7. Din momentul pred─ârii autovehiculului ╚Öi pan─â la re╚Ťinerea ├«n posesia acestuia, Transfero este exonerata de r─âspundere pentru daunele provocate ter╚Ťilor de autovehicului ├«nchiriat Clientului, precum ╚Öi de taxele sau amenzile rezultate din ocupare abuziv─â loc de parcare, nerespectarea legisla╚Ťiei rutiere sau a legilor Rom├óniei.

┬á 1.8. Prin eliberarea chitan╚Ťelor de completare ╚Öi anulare ale depozitelor preautorizate, Transfero se degreveaz─â de indisponibilitatea sumelor din contul clientului ╚Öi recomand─â contractare ╚Öi prezentarea chitan╚Ťelor c─âtre banca de la care clientul de╚Ťine cardul.

 

 1. OBLIGAȚIILE CLIENTULUI

┬á Observa╚Ťie┬á

├Än condi╚Ťiile unei rezerv─âri efectuate telefonic, prin e-mail sau prin intermediul unui ter╚Ť ┬á(autorizat ╚Öi/sau colaborator al Transfero) rezervarea poate fi anulat─â de Transfero, f─âr─â a datora nimic clientului sau intermediarului (ter╚Ť sau partener Transfero), dac─â clientul final nu ├«ndepline╚Öte cerin╚Ťele minime obligatorii pentru ├«nchiriere prev─âzute ├«n contract ╚Öi publicate pe site-ul Transfero.

┬á 2.1. S─â aib─â 21 de ani ├«mplini╚Ťi, s─â fie posesorul unui permis de conducere na┼úional ╚Öi/sau interna╚Ťional valabil (obligatoriu permisul internatinal pentru acte emise ├«n t─âri cu alt─â scriere dec├ót ├«n alfabetul Latin ╚Öi pentru cele ob╚Ťinute prin conducere auto cu volan pe dreapt─â, Ex UK, India, Australia, Japonia). Permisul trebuie s─â aib─â o vechime de 12 luni de la data emiterii categoriei B. La preluarea ma╚Öinii trebuie prezentarea ├«n original a permisul de conducere impreun─â cu un act de identitate ╚Öi un card de credit. Utilizarea cardului este obligatorie pentru plata par┼úial─â sau total─â a contravalorii ├«nchirierii. Nu sunt acceptate cardurile pre-pay.

┬á 2.2. S─â nu permit─â conducerea autovechicului dec├ót Persoanelor Autorizate de Transfero ╚Öi men╚Ťionate ├«n Contract de reprezenta╚Ťii Transfero.

┬á 2.3. Pentru fiecare ╚Öofer adi╚Ťional (se accept─â maximum 3 ╚Öoferi adi╚Ťionali / contract de ├«nchiriere) se percepe o taxa de 70.00 LEI/ ╚Öofer adi╚Ťional ╚Öi se accept─â ├«nscrierea┬á ├«n contract a acestora prin semnarea personal─â a prezentului contract.

┬á 2.4. S─â nu conduc─â Autovehicului sub influen╚Ťa alcoolului, a medicamentelor ce influn╚Ťeaz─â capacitatea de conducere sau a substan╚Ťelor ilegale.

  2.5. Să nu părăsească cu Autovehicului teritoriul României decât dacă are acordul scris de către Transfero.

┬á 2.6 S─â uitilizeze Autovehiculul ├«nchiriat ├«n conformitate cu recomand─ârile fabricantului ╚Öi cu indica╚Ťiile Transfero.

  2.7. Să nu depășească sarcina maximă autorizată a autovehicului, prevăzută în certificatul de înmatriculare.

┬á 2.8. S─â nu conduc─â autovehiulul ├«n afara suprafe╚Ťelor carosabile, pe drumuri nepavate, neasfaltate, ├«nchise circula╚Ťiei publice. ├Än caz contrar (conform starea auto la predare ╚Öi fi╚Öa predare-primire) Transfero poate am├óna deblocarea depozitului de garan╚Ťie pan─â la verificarea / sp─âlarea ma╚Öinii,┬á poate incasa par╚Ťial sau integral depozitul minim dac─â masin─â reprezint─â defec╚Ťiuni / avarii noi.

┬á 2.9. S─â anun╚Ťe imediat Transfero referitor la orice avarie nou─â, momentul ├«n care┬á a fost produs─â / constatat─â, ╚Öi s─â respecte ├«ntocmai procedura indicat─â de Transfero.

2.10. S─â nu fac─â ╚Öi s─â nu permit─â interven╚Ťii tehnice / estetice autovehiculului f─âr─â permisiunea Transfero.

┬á2.11. S─â accepte, la cererea Transfero, schimbarea temporar─â a autovehicului┬á ├«n vederea efectu─ârii reviziilor periodice sau a unor interven╚Ťii.

 2.12. În caz de daună, să îndeplinească toate formalitătile de declarare a daunei prevăzute de lege, explicate în Cap.7 al acestui Contract.

┬á 2.13. S─â ├«n╚Ötiin╚Ťeze Transfero, la cererea acesteia, cu privire la locul unde se afl─â autovehicului ╚Öi s─â permit─â examinarea autovehiculului de c─âtre reprezentan╚Ťii Transfero, ├«n maxim 24 de ore de la cererea acesteia.

┬á 2.14. S─â nu foloseasc─â autovehiculul la taximetrie; scoal─â de ╚Öoferi; activit─âti de ├«mpingere-tractare; curse; antrenamente concursuri; transportul substan╚Ťelor periculoase, care pot deteriora starea autovehicolului.

┬á 2.15 Animalele de companie (ex.:c├óini, pisici) pot fi transportate┬á ├«n ma╚Öinile Transfero numai ├«n cutii (cu╚Öti, gen╚Ťi) speciale, ├«nchise pe durat─â c─âl─âtoriei.

  2.16. Să nu vândă, gajeze sau dispună de autovehicul  orce alt mod decât cel agreat prin prezentul Contract ,să nu utilizeze autovehiculul scopuri ilegale / ilicite.

┬á 2.17. ├Än cazul furtului autovehiculului, Clientul se oblig─â s─â ├«n╚Ötiin╚Ťeze imediat Transfero ╚Öi s─â declare, ├«n momentul constat─ârii, evenimentul infrac╚Ťional Organelor de Poli┼úie.

┬á 2.18. Pentru nerespectarea prevederilor privind obliga╚Ťiile clientului prev─âzute ├«n Capitolul 2 ( excep╚Ťie punctul 2.1-┬á cazul ├«n care Transfero are dreptul de a anula unilateral rezervarea f─âr─â restituirea sumelor ├«n caz de avans ├«ncasat) se incaseaz─â integral depozitul de garan╚Ťie.

 

┬á 3 OBLIGA╚ÜII PRIVIND LIVRAREA, ├ÄNLOCUIREA ┼×I RESTITUIREA AUTOVEHICULULUI┬á

┬á 3.1. Livrarea ╚Öi restituirea autovehiculului se vor face la locul, data ╚Öi ora stabilite de Client ├«mpreun─â cu Transfero ╚Öi men╚Ťionate ├«n formularul de rezervare ╚Öi Contract. Restituirea autovehiculului ├«n alt loc dec├ót cel ├«n care┬á fost livrat se face numai cu acordul Transfero┬á ╚Öi poate ocaziona taxe suplimentare ce vor fi ├«ncasate de Transfero din valoarea depozitului de garan╚Ťie, dac─â, Clientul decide loca╚Ťia de predare ulterior prelu─ârii ma╚Öinii. Restituirea este efectiv─â ├«n momentul semn─ârii de predare de c─âtre Transfero ╚Öi Client.

3.2 Pentru autovehicule returnate ├«n afara orelor de program (weekend ╚Öi / sau nocturn─â) sau condi╚Ťii meteo care ├«mpiedic─â verificarea ma╚Öinii, se prelunge╚Öte responsabilitatea clientului pentru eventuale avarii, respectiv deblocarea garan╚Ťiilor pan─â la orele 12 din urm─âtoarea zi lucr─âtoare.

┬á 3.3. Abandonarea de c─âtre client a autovehiculului, f─âr─â a preda cheia unui reprezentant Transfero ╚Öi┬á f─âr─â semnarea bilateral─â┬á de preluare poate atrage pierderea integral─â a ┬ádepozitului de garan╚Ťie. Cu acordul Transfero, Clientul poate preda autovehicolul unui ter╚Ť, colaborator al Transfero, pe baza formularului de predare-primire semnat bilateral. ├Än acest caz depozitul preautorizat se returneaz─â clientului dup─â reintrarea ├«n┬á posesia Transfero a autovehicolului, dac─â acesta nu prezint─â lipsuri / avarii noi.

  3.4. Taxele de parcare pe timpul preluării-predării și utilizării mașinii închiriate de la Transfero revin în  totalitate Clientului.

┬á 3.5. ├Än cazul ├«nlocuirii autovehicolului se completeaz─â o nou─â fi╚Ö─â de Predare-Primire. Dac─â asigur─ârile op╚Ťionale nu mai sunt valabile sau autovehicolul dat la schimb este dintr-o clas─â superioar─â, Clientul va achita asigur─ârile op╚Ťionale corespunz─âtoare ma╚Öinii actuale, respectiv diferen╚Ťa.

┬á 3.6. Clientul are obliga╚Ťia de a returna autovehicolul cu aceea╚Öi cantitate de combustibil pe care┬á avut-o la ├«nceputul perioadei de ├«nchiriere. ├Än caz contrar, Clientului i se va incasa o tax─â┬á de 90,00 RON ╚Öi contravaloarea combustibilului lips─â, calculat dup─â estimarea Transfero (rotunjire la optimea inferioar─â de combustibil ├Än rezervor) la tariful de 8,00 RON/litru. Nu se acord─â credit pentru combustibilul ├«n plus fa╚Ť─â de cantitatea ini┼úial─â furnizat─â de Transfero.

┬á 3.7. Alimentarea de c─âtre client, a ┬áautovehiculului ├«nchiriat de la Transfero, cu alt carburant dec├ót cel indicat de produc─âtor (notat ├«n talon) atrage dup─â sine obliga╚Ťia clientului de a suporta integral costul de tractare, repara╚Ťie ╚Öi realimentare corespunz─âtoare .

┬á 3.8. C─âl─âtoria ├«n afara grani╚Ťelor ┼ú─ârii are o limit─â de 400 km/zi iar tariful ├«nchirieri este cel de 1-3 zile, indiferent de perioada ╚Öi num─ârul zilelor de ├«nchiriere. Taxele pentru ob╚Ťinerea documentelor necesare tranzitului grani╚Ťelor revin integral clientului┬á ╚Öi se achit─â cu minim 3 zile ├«nainte de ie╚Öirea din ┼úar─â .

Pentru dep─âsirea cu┬á 10% a num─ârului de km comunica╚Ťi ini╚Ťial, tariful de ├«nchiriere poate cre╚Öte cu p├ón─â la 15% din pre╚Ťul de list─â de 1-3 zile al clasei auto ├«nchiriate. Diferen┼úa se calculeaz─â ╚Öi se ├«ncaseaz─â la preluarea ma╚Öinii, conform fi╚Öei de predare-primire.

┬á 3.9. Depozitul de garan╚Ťie pentru ie╚Öirea din ┼úar─â este dublu ╚Öi se blocheaz─â pe cartea de credit a clientului.

┬á 3.10. ├Än caz de defec╚Ťiuni / evenimente rutiere, petrecute ├«n afara grani╚Ťelor ┼ú─ârii, Clientul are obliga╚Ťia, conform contractului semnat la preluarea ma╚Öinii, de a returna masina ├«n interiorul grani╚Ťelor Rom├óniei, suport├ónd integral costurile.

  3.11. În cazul în care la returnare autovehicolul necesită mai mult decât  procedura standard de spălare pentru readucerea la starea anterioară închirierii,

Clientul este de acord cu plata contravalorii┬á 200,00 RON. Pentru tapi╚Ťerie scaun de copil taxa┬á de cur─â┼úare este de 25,00 RON.

┬á 3.12. ├Än cazul pierderii sau deterior─ârii cheilor, al actelor originale sau al┬á┬á Op╚Ťionalelor: GPS , scaun copil,┬á sta┼úie radar, pierdere jeton de parcare,

pierdere pl─âcute de ├«nmatriculare, Transfero poate re┼úine par╚Ťial sau┬á total valoarea depozitului minim de 450,00 RON.

┬á 3.13. ├Än situa╚Ťia cumul─ârii a 2 sau mai multe din situa╚Ťiile┬á men╚Ťionate la pct 3.11, clientul are obliga╚Ťia de a suporta diferen┼úa peste 450,00 RON dac─â

costul de reducere a ┬áma╚Öini / op╚Ťionalelor la starea initial─â dep─âseste aceast─â contravaloare.

┬á 3.14. Urm─âtoarele situa╚Ťii sunt asimilate furtului autovehicolului s─âv├ór╚Öit de c─âtre Client sau cu complicitatea Clientului.

 1. a) dep─âsirea termenului de restituire al autoturismului cu peste 24 ore, ├«n lipsa unei ├«n╚Ťelegeri ├«ntre p─âr┼úi privind prelungirea perioadei de ├«nchiriere ╚Öi plata contravalorii acestei prelungiri.
 2. b) lipsa sesiz─ârii Organelor de Poli┼úie ├«n cazul dispari╚Ťiei autovehicolului, lipsa confirm─ârii pl├óngerii din partea Poli╚Ťiei ╚Öi neprezentarea cheii originale a ma╚Öinii.

┬á 3.15. La returnarea autovehicolului este acceptat─â o ├«nt├órziere de p├ón─â la 3 ore, fa╚Ť─â de ora men╚Ťionat─â ├«n Contract, f─âr─â a ocaziona taxe suplimentare doar cu acordul prealabil al Transfero.┬á ├Än acest caz, clientul se oblig─â s─â returneze autovehicolul sp─âlat. Pentru o ├«nt├órziere┬á anun╚Ťat─â┬á mai mare de 3 ore se percepe un tarif suplimentar egal cu contravaloarea unei zile ├«nchiriere la Tariful de list─â .

3.16. Perioadele de prelungire, agreate de comun acord cu Transfero, se┬á┬á achit─â la cea mai apropiat─â agen╚Ťie Transfero, sau la cel┬á apropiat ┬áOficiu Po╚Ötal, ├«n maxim 24 ore de la primirea acordului de prelungire de la Transfero. ├Än caz contrar, nerestituirea autovehicolului conform contractului ┬áse asimileaz─â furtului ╚Öi ┬áse supune imediat ├«n┬á aten╚Ťia Organelor de cercetare.

┬á 3.17. Neanun╚Ťarea ├«nt├órzierii duce la perceperea tarifelor pentru ├«nt├órzierile anun╚Ťate conform (3.15)┬á plus un tarif suplimentar de 30,00 RON pentru fiecare or─â de ├«nt├órziere, p├ón─â la predarea autovehicolului.

3.18. În cazul în care Clientul nu restituie autovehicolul și nici nu se prelungește de comun acord cu Transfero perioada de închiriere, Clientul se obligă la plata penalitătilor calculate la Tariful de listă (conform 3.14  3.15 )

  3.19  În cazul care Clientul întarzie  predarea autovehiculului fără avea acordul Transfero, Transfero are dreptul să îl  ridice din posesia Clientului pe riscul acestuia din urmă.

┬á 3.20 Transfero nu poate fi considerat r─âspunz─âtor pentru eventualele obiecte uitate ├«n autovehicol de c─âtre Clien╚Ťi ╚Öi neidentificate la predarea autovehicolului.

 

 1. ASIGURĂRI  

  4.1. Autovehicolul are asigurare RCA și asigurare CASCO. Asigurarea persoanelor  și a bunurilor acestora din auto închiriat sunt conforme cu Normele  privind RCA.

┬á┬á 4.2. Clientul nu va purta responsabilitatea ├«n caz de avarii cauzate de catastrofe naturale, at├ót┬á timp c├ót ┬árespect─â legisla╚Ťia rutier─â ├«n┬á vigoare.

┬á┬á 4.3. Asigur─ârile nu acoper─â pierderea, furtul sau┬á distrugerea bunurilor┬á apar╚Ťin├ónd Clientului sau ┬á├«nso╚Ťitorilor s─âi, afla╚Ťi┬á autovehicol.

 

 1. EXCLUDERI DE LA ASIGUR─éRI

Clientul depune la preluarea ma╚Öinii un depozit numit Garani╚Ťie┬á obligatorie, ├«n valoare de 450 RON ╚Öi r─âspunde de repararea ╚Öi plata integral─â a ┬ádaunelor colaterale,┬á urm─âtoarele situa╚Ťii:

-nerespectarea obliga╚Ťiilor prev─âzute la Cap.2, precum paragrafele 3.3, 3.14┬á ale acestui Contract

-deteriorarea habitatului, avarierea părţii inferioare a autovehicolului, jantelor,  anvelopelor

-deteriorarea partială sau totală provocată ca urmare a fumatului în interiorul mașinii, și/sau în  timpul aflării acestuia în apropierea mediilor inflamabile

-furtul Autovehicolului cu tot cu actele originale și  cheile mașinii

-orce alt─â excludere de la asigurarea CASCO

 

 1. TERMENI CONDIȚII DE PLATĂ  

┬á 6.1. Clientul pl─âteste integral, la semnarea Contractului, ├«nchirierea (ma╚Öinii┬á┬á op╚Ťionale), asigur─ârile obligatorii┬á ╚Öi op╚Ťionale┬á ╚Öi eventualele taxe suplimentare.

   6.2. Facturarea se face în RON la data semnării contractului.

┬á┬á 6.3. Tarifele nu includ: costurile carburan╚Ťilor, taxele de drum, amenzile primite pentru ├«nc─âlcarea regulilor de circula╚Ťie pe drumurile publice ╚Öi a legisla╚Ťiei na╚Ťionale ├«n vigoare sau costuri rezultate ├«n urma ac╚Ťiunilor Autorit─âtilor Locale vis-a-vis de Autovehiculul ce face obiectul acestui Contract, pe durat─â ├«nchirierii. Plata integral─â a┬á acestor sume vor fi ├«n sarcina Clientului.

┬á┬á 6.4. Sumele pl─âtite nu se ramburseaz─â dec├ót la ini╚Ťiativa Transfero.

┬á┬á 6.5. Clientul trebuie s─â achite totalul obliga╚Ťiilor financiare r─âmase, conform Contractului, ├«n momentul pred─ârii autovehiculului, ├«n baza documentului de plat─â emis de Transfero.

6.6. Orice sum─â datorat─â de Client c─âtre Transfero, conform prezentului Contract, poate fi ├«ncasat─â de Transfero de pe cartea de credit a Clientului, sau din mijloacele de plat─â l─âsate de c─âtre acesta, f─âr─â soma╚Ťie prealabil─â. Orice valoare ├«ncasat─â ├«n lipsa clientului, cu acordul acestuia prin semnarea condi╚Ťiilor prezente, se finalizeaz─â cu transmiterea din partea Transfero a ┬áunui email┬á max 48 ore, con╚Ťin├ónd chitan╚Ťele corespunz─âtoare ├«ncas─ârii.

┬á6.7. ├Än cazul ├«nt├órzierii pl─â┼úii, peste termenul stipulat ├«n Contract, se percep penalit─â╚Ťi┬á ├«n valoare de 1%, din valoarea sumei datorate, pentru fiecare zi de ├«nt├órziere.┬á┬á┬á ┬á

6.8. Restituirea c─âtre client┬á a oric─âror diferen╚Ťe de sume, provenite exclusiv din contravaloarea ├«nchirieri ╚Öi/sau op╚Ťionale, se face sub form─â de voucher valabil 12 luni, ├«n Re╚Ťeaua Transfero.

 

 1. PROCEDURA ÎN CAZ DE DAUNE  

┬á 7.1. Clientul are obliga╚Ťia de a anun╚Ťa imediat Transfero ╚Öi de a┬á raporta Organelor de poli╚Ťie orice daun─â descoperit─â la autovehiculul ├«nchiriat .

┬á 7.2. Dac─â dauna are autor necunoscut, Clientul are obliga╚Ťia de a┬á ob╚Ťine, ├«nainte de restituirea ma╚Öinii, Autoriza╚Ťia de Repara╚Ťie de la Organele de┬á Poli┼úie.

┬á 7.3. Dac─â accidentul s-a produs din vina Clientului, acesta are obliga╚Ťia ca pe lang─â Autoriza╚Ťia de Repara╚Ťie s─â prezinte odat─â cu predarea ma╚Öinii┬á a Procesul Verbal eliberat de Organele de Politie; de asemenea Clientul are obliga╚Ťia de┬á a da ┬áo Declara╚Ťie scris─â la sediul Transfero.

┬á 7.4. ├Än ┬ácazul ├«n care vinovat de producerea accidentului este Clientul sau un alt participant la trafic, Clientul are obliga╚Ťia de a ┬ácompleta Constatarea amiabil─â sau de a ob╚Ťine de la Organele de┬á Politie Autoriza╚Ťia de Repara╚Ťie ├«mpreun─â cu Procesul Verbal constatator ╚Öi copia dup─â asigurarea RCA a vinovatului, dac─â acesta este de acord; de asemenea Clientul are obliga╚Ťia de a da o Declara╚Ťie scris─â la sediul Transfero.

┬á┬á7.5. ├Än┬á toate cazurile descrise anterior Clientul are obliga╚Ťia de a verifica men╚Ťionarea tuturor daunelor constatate ├«n Autoriza╚Ťia de Repara╚Ťie.

 

 1. PRELUNGIREA, ├ÄNCETAREA ┼×I REZILIEREA CONTRACTULUI┬á┬á

┬á 8.1. Termenii prelungirii, incet─ârii sau rezilierii anticipate a Contractului nu pot fi stabili╚Ťi dec├ót cu acordul Transfero.

┬á 8.2. Contractul poate fi prelungit prin acordul ambelor p─âr╚Ťi prin ├«ncheierea unui Act Adi╚Ťional la Contract. Inten╚Ťia Clientului de prelungire┬á a Contractului se comunic─â┬á Transfero cu minimum 24 de ore ├«naintea expir─ârii Contractului. Tariful agreat se achit─â ├«n acelea╚Öi┬á condi╚Ťii stipulate┬á Cap.6 al prezentului Contract.

  8.3. Contractul încetează de drept la sfârșitul perioadei de închiriere.

  8.4. Contractul poate înceta înaintea împlinirii termenului prin acordul părtilor  sau ca efect al rezilierii.

┬á 8.5. Contractul se consider─â desfiin╚Ťat de drept, f─âr─â a mai fi necesar─â punerea ├«n ├«nt├órziere ╚Öi f─âr─â nici o alt─â formalitate prealabil─â,┬á┬á fiind un pact comisoriu de grad patru ├«n┬á urm─âtoarele cazuri:

 1.  a) Dizolvarea, închiderea, reorganizarea sau declanșarea procedurii falimentului Clientului
 2. b) ├Änceperea urm─âririi penale impotriva Clientului, sau a reprezentan╚Ťilor acestuia
 3. c) Decesul Clientului┬á sau pierderea capacit─â╚Ťii de exerci╚Ťiu
 4. d) Nerespectarea orcarei clauze agreata de părţi prin inchierea prezentului Contract.

┬á┬á 8.6 ├Än cazul ├«n care reziliaz─â Contractul, Transfero ├«n╚Ötiin╚Ťeaz─â Clientul telefonic, prin fax sau prin post─â electronic─â.

┬á┬á 8.7 ├Än┬á cazul ├«ncet─ârii Contractului ├«nainte de termen, c├ót ╚Öi ├«n cazul rezilierii, Clientul are obliga╚Ťia de a preda ┬áautovehicolul ├«n termen de 12 ore de la momentul rezilierii.

 

 1. DISPOZIȚII FINALE

┬á 9.1. Pentru ne├«ndeplinirea sau ├«ndeplinirea necorespunz─âtoare┬á a┬á obliga╚Ťiilor reciproce prev─âzute de prezentul Contract, p─âr┼úile r─âspund potrivit prevederilor legii ╚Öi┬á ale prezentului Contract.

┬á┬á 9.2. Clientul este pus ┬áde drept┬á ├«n ├«nt├órziere pentru toate obliga╚Ťiile asumate ├«n Contract ╚Öi┬á nerespectate ca atare la termene.

┬á┬á 9.3. Prezentul acord este supus legilor din Rom├ónia. Orice litigiu care decurge din sau ├«n leg─âtur─â cu acest Acord va ┬áfi rezolvat┬á ├«nt├ói pe cale┬á amiabil─â ╚Öi ├«n caz de e╚Öec, p─âr╚Ťile se vor adresa instan╚Ťelor judec─âtore╚Öti competente.

   9.4. Pentru orice dispută, prezentul acord constitue o dovadă.

 

 1. INTERPRETARE

Clientul este semnatul Contractului; Clientul poart─â r─âspunderea juridic─â ╚Öi pentru ╚Öoferii adi╚Ťionali men╚Ťiona╚Ťi ├«n Contract.

Transfero desemneaz─â SC Transfero Turistic SRL ╚Öi reprezentan╚Ťii societ─â┼úii.

Persoanele autorizate sunt men╚Ťionate ├«n Contract sau reprezentan╚Ťi ai Transfero.

Contractul include informa╚Ťiile din urm─âtoarele documente: Contract de ├«nchiriere, Termeni ╚Öi Condi╚Ťii de ├Änchiriere, Fi╚Öa de Predare-Preluare ╚Öi toate specifica╚Ťiile din Anexele la Contract.

Tarifele Publice de închiriere sunt  stabilite RON și sunt afișate pe Internet la adresa : www.transfero.ro

Tariful de lista  reprezintă tariful pentru o zi de închiriere ( 24h) corespunzătoare Autovehiculului închiriat.