Top 5 aplicații pentru editarea fotografiilor tale de vacanță – iOS & Android

13.06.2019blog

Probabil că ți-ai planificat deja o vacanță de vară pentru acest an și abia aștepți să arunci hainele în bagaje și să pornești la drum. Fie că vei ajunge în una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță în 2019, pe o plajă virgină, sau într-un cătun de pe culmile munților, amintirile pe care le vei lua înapoi acasă vor fi de neprețuit. Iar pentru că o fotografie face cât o mie de cuvinte, trebuie să te asiguri că pozele făcute în vacanță vor fi senzaționale! Datorită tehnologiei disponibile în zilele noastre, camera foto a unui smartphone nu este cu nimic mai prejos decât cea a unui aparat foto DSLR. Însă lumina, focusul și alte detalii tehnice ale unei fotografii de excepție nu pot fi întotdeauna setate la secundă, atunci când apare momentul perfect pentru o poză. Iată de ce aliatul fotografului amator, înarmat doar cu un telefon mobil, este o aplicație de editare care să cosmetizeze eventualele imperfecțiuni și să ridice calitatea unei poze la rang de artă.

 

Așa că înainte să pleci în concediul mult așteptat, asigură-te că ți-ai achiziționat bilete online pentru transport, că ți-ai luat bagajele, dar și că ai descărcat una dintre aplicațiile de mai jos, pentru ca pozele tale să spună povestea vacanței perfecte!

1.Snapseed (disponibilă pentru iOS și Android)

Așa cum era de așteptat, această aplicație gratuită de editare a fotografiilor vine la pachet cu o sumedenie de filtre prestabilite. Snapseed îți oferă, însă, posibilitatea editării acestora și chiar crearea propriului tău filtru, spre deosebire de majoritatea aplicațiilor de acest gen. Vei regăsi toate opțiunile clasice de editare (crop-uire, îndreptare, adăugarea de rame și text ș.a.), precum și cea inovativă de editare selectivă, care concentrează editorul pe o anumită zonă din poză. Astfel, vei putea să accentuezi focusul sau să modifici setările de luminozitate și compoziție cromatică, fără a edita întreaga fotografie.

2.Enlight Photofox (disponibilă doar pe iOS)

Enlight Photofox este cea mai recentă versiune a aplicației de editare foto Enlight, care îți va permite să creezi expuneri duble în moduri uimitoare, precum și alte efecte artistice. Photofox oferă o varietate de instrumente care ajustează culoarea și tonul, pentru ca fotografiile făcute cu o cameră de iPhone să poată fi editate după bunul tău plac. Fiind rezervată utilizatorilor iOS, aplicația îți pune la dispoziție câteva efecte gratuite, însă exclusivitatea tuturor caracteristicilor se poate debloca doar prin plătirea unui abonament lunar. Descărcarea acestei aplicații poate fi inclusă pe o listă de sfaturi pentru orice pasionat de călătorii care petrece mult timp în aeroporturi, pentru că aventurile tale merită să fie surprinse în fotografii senzaționale. În plus, Enlight Photofox dispune și de o platformă socială a utilizatorilor, unde îți poți împărtăși pozele cele mai bune.

3.VSCO (disponibilă pentru iOS și Android)

Asemenea uneia dintre cele mai populare rețele de socializare, VSCO, reunește camera foto, opțiunile de editare și comunitatea online într-o singură aplicație. Disponibilă pentru descărcare gratuită, îți oferă un set de filtre uimitoare, care pot să editeze fotografiile tale în stilul camerelor analog, sau să le adauge o atingere subtilă de eleganță prin jocul contrastelor. Bineînțeles, ai la dispoziție și toate instrumentele standard de editare, cum ar fi ajustările cromatice sau de luminozitate, diferite chenare, gradul de expunere și tonurile pielii. Atunci când te gândești la lucruri care nu trebuie să îți lipsească din bagajul de mână, VSCO ar trebui să se regăsească printre ele, deși nu ocupă niciun milimetru de spațiu fizic. Așadar, nu îl uita în magazinul de aplicații atunci când pleci în vacanță!

4.Photo Effects Pro (disponibilă doar pe Android)

Photo Effects Pro este un editor pentru cei cărora le place să se joace cu filtre amuzante, efecte năstrușnice și stickere drăguțe. Ai de ales dintre o mulțime de filtre și efecte, dar ai și opțiunea de a adăuga text, autocolante și rame. O caracteristică neobișnuită a acestei aplicații este capacitatea de a desena direct pe poză, pentru a da fotografiilor tale o atingere personală și unică. Este o aplicație care nu oferă posibilitatea editării avansate a pozelor, însă aduce o doză de distracție numai bună pe timp de vacanță, datorită efectelor năzdrăvane de care dispune.

5.Prisma (disponibilă pentru iOS și Android)

Probabil că știi din experiență proprie că aplicațiile care transformă fotografiile în desene sau tablouri pictate sunt de-a dreptul îngrozitoare, însă Prisma este excepția care întărește regula. Această aplicație gratuită de editare foto folosește inteligența artificială printr-o rețea neurală care permite procesarea unei simple poze, prin aplicarea unui filtru prestabilit, de la instantaneu fotografic la operă de artă. Prisma își reunește utilizatorii într-o comunitate online, unde pozele editate pot fi expuse într-o galerie de artă virtuală.

 

Acestea au fost top 5 cele mai bune aplicații de editare foto pentru telefonul mobil, indiferent de sistemul de operare pe care l-ai ales – iOS sau Android. Fiecare oferă caracteristici unice care te vor ajuta să îți editezi pozele din vacanță cu ușurință, pentru rezultate fantastice!sursa

*sursa foto: https://pixabay.com/photos/travel-lake-feet-resting-hiking-1749508/

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Probabil că ți-ai planificat deja o vacanță de vară pentru acest an și abia aștepți să arunci hainele în bagaje și să pornești la drum. Fie că vei ajunge în […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Probabil că ți-ai planificat deja o vacanță de vară pentru acest an și abia aștepți să arunci hainele în bagaje și să pornești la drum. Fie că vei ajunge în […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Probabil că ți-ai planificat deja o vacanță de vară pentru acest an și abia aștepți să arunci hainele în bagaje și să pornești la drum. Fie că vei ajunge în […]