Trasee turistice: Unde sa mergi cand iti faci vacanta in Romania

26.07.2018blog

Tu si cei mai buni prieteni aveti de gand sa va petreceti vacanta de vara din Romania si va doriti sa traiti niste experiente unice? Atunci, va sfatuim sa va urcati intr-un microbuz de inchiriat si sa incepeti sa explorati cateva dintre cele mai cunoscute trasee turistice din Romania. Daca nu stiti ce trasee turistice sa alegeti, avem noi cateva sugestii, pe care sa merita sa le incercati. Gasiti, mai jos, 3 trasee turistice din Romania pe care le veti putea parcurge cu microbuzul inchiriat de la Transfero.

Transfagarasanul – cel mai frumos drum din lume

Transfagarasanul, supranumit „Bulevardul Carpatilor” si „Drumul din nori”, este considerat unul dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase drumuri din intreaga lume. Transfagarasanul, cunosut la nivelul Romaniei si ca drumul national (DN) 7C, are o lungime de peste 150 de kilometri si traverseaza muntii Fagaras, pe axa nord-sud. DN 7C leaga Muntenia de Transilvania.  Transfagarasanul se intinde din comuna Bascov (judetul Arges) pana in apropierea comunei Cartisoara (judetul Sibiu).

In topul traseelor turistice din Romania, Transfagarasanul ajunge, in apropierea tunelului de langa lacul glaciar Balea, la altitudinea de 2.042 de metri. Traseul turistic ii rasfata pe vizitatori cu nenumarate obiective, in afara lacului glaciar Balea. Cateva dintre cele mai importante obiective turistice pe care le veti intalni daca alegetii sa parcurgeti Transfagarasanul sunt: orașul Curtea de Arges, hidrocentrala Vidraru, barajul Vidraru, lacul Vidraru si cetatea Poenari.

Sursa foto:https://pixabay.com/en/romania-flowers-landscape-travel-2790381/

https://pixabay.com/en/romania-transfagarasan-2544953/

https://pixabay.com/en/transfagarasan-romania-flyover-2544948/

https://pixabay.com/en/transfagarasan-road-valley-view-952271/

https://pixabay.com/en/transfagarasan-romania-tourism-2739457/

https://pixabay.com/en/transfagarasan-roud-speed-mountains-2613251/

https://pixabay.com/en/transfagarasan-route-romania-912084/

Transalpina – cea mai inalta sosea din Romania.

Transalpina ocupa locul al doilea in topul traseelor turistice pe care ar fi minunat sa le vizitati in timpul vacantei prin Romania. Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, deoarece ajunge pana la altitudinea de 2.145 de metri. Transalpina se afla in muntii Parang, din Carpatii Meridionali, si „taie” patru judete  – Gorj, Sibiu, Valcea si Alba. De asemenea, Transalpina este un traseu turistic ce strabate sase masive muntoase: Capatanii, Cindrel, Latoritei, Lotru, Parang si Sureanu.

Transalpina mai este cunoscuta si ca DN 67C (Sebes – Novaci). Transalpina, unul dintre locurile turistice minunate din Romania, le propune vizitatorilor si alte obiective turistice, pe langa cele mentionate anterior: Cheile Oltetului, pestera Polovragi, manastirea Polovragi si statiunea Ranca.

Surse foto: https://pixabay.com/en/mountain-landscape-nature-sky-3327481/

https://pixabay.com/en/transalpina-mountain-romania-1870687/

https://pixabay.com/en/romania-travel-transalpina-325130/

https://pixabay.com/en/landscape-transalpina-romania-2434361/

Oravita – Cazanele Dunarii – Drobeta Turnu Severin

Pe locul al treilea in clasamentul traseelor turistice exceptionale din Romania, in viziunea noastra, se afla drumul Oravita – Cazanele Dunarii – Drobeta Turnu Severin (DN57). DN57 este un drum pe marginea Dunarii, cu o lungime totala de 201 kilometri si care trece prin judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti.

Un adevarat circuit turistic al Romaniei, DN57 este perfect pentru o vacanta altfel in tara. Pe DN57 va veti rasfata ochii, printre altele, cu Clisura Dunarii, Defileul Dunarii, statuia lui Decebal si zeci de manastiri si biserici.


Surse foto: https://pixabay.com/en/bigar-romania-waterfall-3303593/

https://pixabay.com/en/bigar-romania-waterfall-3303583/

https://pixabay.com/en/relief-king-decebalus-rock-danube-1515166/

https://pixabay.com/en/danube-river-serbia-landscape-rock-2506984/

https://pixabay.com/en/iron-gate-danube-landscape-2519427/

https://pixabay.com/en/river-danube-iron-gate-signal-tower-2453962/ 

 

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Tu si cei mai buni prieteni aveti de gand sa va petreceti vacanta de vara din Romania si va doriti sa traiti niste experiente unice? Atunci, va sfatuim sa va […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Tu si cei mai buni prieteni aveti de gand sa va petreceti vacanta de vara din Romania si va doriti sa traiti niste experiente unice? Atunci, va sfatuim sa va […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Tu si cei mai buni prieteni aveti de gand sa va petreceti vacanta de vara din Romania si va doriti sa traiti niste experiente unice? Atunci, va sfatuim sa va […]