Care sunt beneficiile check-in-ului online?

Check-in-ului online
10.01.2023blog

Destul de recent, mai multe companii aeriene oferă posibilitatea check-in-ului online, pe care călătorii îl pot face din câteva click-uri pe site-ul companiei aeriene sau a partenerului prin intermediul căruia și-au făcut rezervarea.

Check-in-ul online se poate face prin introducerea numelui complet al pasagerilor, al numărului de confirmare pentru rezervarea zborului, al datelor de identificare personală și/sau al numărului de pe pașaport pentru călătoriile din afara Europei. De asemenea, unele companii aeriene îți permit chiar să-ți alegi locul și să plătești taxele pentru bagajele de cală direct din browser sau din aplicația mobilă.

După ce ai făcut check-in-ul, poți imprima permisul/permisele de îmbarcare sau le poți salva în telefon, astfel încât să nu necesite decât o scanare rapidă atunci când ajungi la aeroport.

Încă faci check-in-ul direct la aeroport? Iată câteva beneficii pentru care să treci la check-in-ul online:

Treci peste așteptarea la cozile lungi de la check-in-ul din aeroport

Imaginează-ți următorul scenariu: ți-ai luat biletele de avion pentru următoarea ta călătorie și ești foarte încântat. În câteva ore urmează decolarea așa că decizi să mergi mai devreme la aeroport, gândindu-te că, dacă ești acolo înaintea tuturor celorlalți, poți fi primul la coadă, să-ți lași bagajele la cală, să-ți iei permisul de îmbarcare și poate să bei o cafea în timp ce aștepți să se deschidă porțile de îmbarcare.

Dar când ajungi la aeroport, ești uimit să vezi că sunt deja zeci de oameni înaintea ta, cu aceeași speranță de a face check-in-ul înaintea tuturor.

Desigur, un astfel de scenariu nu este neobișnuit în lumea călătorilor. Indiferent dacă zbori pe plan intern sau internațional, va exista întotdeauna un moment în care aeroporturile sunt pline de oameni, indiferent de cât de devreme vei încerca să ajungi ca să scapi de check-in-ul de la aeroport.

În acest caz, efectuarea check-in-ului online înainte de zbor îți oferă beneficii uriașe. Dacă ai deja permisul de îmbarcare și numărul locului generate digital, poți sări peste cozile lungi și să te îndrepți direct spre locul în care vei aștepta să fii îmbarcat la zborul tău.

Este important de menționat, totuși, că check-in-ul online este cel mai benefic lucru care se poate întâmpla celor care nu zboară cu bagaj la cală.

Citește și: Ce trebuie să faci în aeroport, pas cu pas.

Plătești taxe mai mici pentru bagajele de cală care nu au fost plătite în avans

În cazul în care te-ai gândit cu două zile înainte că ar trebui să-ți aduci un bagaj la cală (probabil nu ți-au încăput toate cele necesare în bagajul de mână) și nu ai achiziționat inițial spațiul pentru bagaj atunci când ai luat biletul, acesta te va costa mult mai mult atunci când vrei să-l plătești la check-in-ul de la aeroport.

Poți evita să plătești taxa pentru bagajul de cală de la ghișeul de check-in, plătind-o atunci când faci check-in-ul online care poate fi realizat cu câteva ore înainte. În acest fel, nu va trebui să cheltui o sumă foarte mare de bani din bugetul inițial pentru călătoria ta.

Poți ajunge la aeroport mai târziu și fără niciun stres

Deplasarea catre aeroport

Cel mai bun lucru la check-in-ul online este că poți merge mai târziu la aeroport și să stai fără griji. Motivul pentru care există un timp stabilit pentru ghișeele de check-in în cazul fiecărui zbor este că trebuie să aibă suficient timp pentru a înregistra călătorii, pentru a imprima permisele de îmbarcare și multe altele.

Dacă ai posibilitatea să faci check-in-ul online, poți ajunge în timp util și dacă pleci mai târziu de acasă, bazându-te pe serviciile de transport la aeroport de la transfero.ro.

Poți alege locul preferat din avion mai devreme

De obicei, atunci când rezervi un zbor, nu ajungi să-ți alegi locul decât dacă plătești pentru acesta; în caz contrar, primești un loc întâmplător. Unele companii aeriene sau companii partenere intermediare percep o taxă foarte mare doar pentru a-ți putea rezerva un loc lângă fereastră, lângă culoar, lângă un prieten de călătorii sau oriunde vrei tu să te așezi.

Cu toate acestea, atunci când faci check-in-ul online cu câteva ore înainte de zbor, unele companii aeriene îți permit să selectezi locul în mod gratuit. Acest lucru, desigur, depinde de companiile aeriene și de tipul de clasă la care zbori. Unele zboruri îți vor permite să îți alegi locul gratuit doar dacă zbori la clasa premium, de exemplu, așa că cel mai bine este să verifici mai întâi.

Dacă ești sceptic în general cu rezervările digitale, poți fi sigur că dacă ți-ai ales un loc atunci când ai făcut check-in-ul online, cu siguranță îl vei primi.

Îți securizezi locul în avion chiar dacă zborul este suprarezervat

Uneori zborurile sunt suprarezervate, dar dacă programezi ca check-in-ul să se realizeze automat atunci când se deschide check-in-ul online, îți poți securiza locul în avion.

Există momente în care, pentru anumite curse, se vând un număr mai mare de bilete decât numărul de locuri disponibile în avion. Acesta este un eveniment destul de comun care asigură companiile aeriene că vor avea avionul plin de pasageri, în cazul în care unii dintre aceștia întârzie la porțile de îmbarcare sau au întâmpinat probleme în timpul în care ar fi trebuit să fie în drum spre aeroport.

Dar, chiar dacă ajungi mai târziu, odată ce ai făcut check-in-ul online cu câteva ore înainte, locul tău în avion este asigurat și nu poate fi preluat de un alt pasager.

Pentru că situațiile neplăcute sunt inevitabile și te pot face să pierzi călătoria mult așteptată, cel mai înțelept este să ai la îndemână o asigurare de zbor. Află despre ce acoperă fiecare tip de asigurare pentru călătoria cu avionul.

Fă-ți acum check-in-ul online și scapă de cozile lungi de la aeroport!

 

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Destul de recent, mai multe companii aeriene oferă posibilitatea check-in-ului online, pe care călătorii îl pot face din câteva click-uri pe site-ul companiei aeriene sau a partenerului prin intermediul căruia […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Destul de recent, mai multe companii aeriene oferă posibilitatea check-in-ului online, pe care călătorii îl pot face din câteva click-uri pe site-ul companiei aeriene sau a partenerului prin intermediul căruia […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Destul de recent, mai multe companii aeriene oferă posibilitatea check-in-ului online, pe care călătorii îl pot face din câteva click-uri pe site-ul companiei aeriene sau a partenerului prin intermediul căruia […]