Tipuri de asigurări pentru călătoria cu avionul. Ce acoperă fiecare?

Avionul
04.08.2022blog

Urmează să pleci în călătorie cu avionul și vrei să te asiguri că totul va decurge conform planului. Cumperi bilete ca să-ți asiguri transportul și așa scapi și de taxa de parcare în aeroport, afli mai multe despre răul de avion, și te pregătești pentru îmbarcare. Sigur nu uiți ceva?

Noi te sfătuim să te interesezi și de asigurările pentru călătoria cu avionul, deoarece nu se știe niciodată când îți vor fi de folos. Există mai multe feluri de astfel de asigurări și evident condițiile diferă de la o companie la alta, dar în cele ce urmează ți le vom prezenta pe cele mai importante și mai cunocute. Multe dintre ele pot fi realizate în momentul în care cumperi bilete pentru avion.

Asigurarea clasică de călătorie

Celor top 3 sfaturi pentru a te asigura că vei călători în siguranță ar fi bine să adaugăm și sfatul numărul patru, mai exact: fă-ți o asigurare de călătorie. Nu este doar un moft și noi credem că merită să fii prevăzător. Deși asigurarea nu este obligatorie, ea îți oferă liniștea mentală de care cu siguranță ai nevoie atunci când călătorești.

O astfel de poliță poate include:

 • Cheltuieli medicale de urgență;
 • Anularea călătoriei;
 • Asistență medicală 24 din 24 de ore;
 • Deces accidental;
 • Întârziere sau pierdere bagaje.

În general nu va exista o limită de vârstă pentru acest tip de asigurare, dar persoanele peste 65 de ani pot fi supuse unor cheltuieli suplimentare. Polița va fi valabilă în conformitate cu datele de zbor. De obicei polița poate fi anulată în 14 zile de la achiziție, dar aceste condiții pot fi diferite în funcție de organizația care o oferă.

Asigurarea pentru anularea călătoriei

Dacă există un risc foarte mare ca voiajul tău să nu mai aibă loc, cel mai bine ar fi să achiziționezi o asigurare pentru anularea călătoriei. Acest tip de asigurare îți permite să anulezi călătoria încă din momentul în care ai efectuat rezervarea și cu până la 24 de ore înainte de ora propriu zisă de plecare. Grație acestei opțiuni vei primi înapoi 90% din valoarea biletului dacă anulezi.

Conform contractului, asigurarea acoperă toate costurile dacă motivul anulării este confirmat cu acte. Aici putem discuta despre:

 • Examene;
 • Începerea sau pierderea locului de muncă;
 • Îmbolnăvirea ta, a unei rude, a unei persoane din familie sau chiar a animalului tău de companie;
 • Sarcină în pericol.

Situația care te va împiedica să călătorești trebuie anunțată în decurs de trei zile de la producere fie la telefon, fie prin intermediul e-mailului, la adresa de pe certificatul de asigurare. Nu uita să incluzi numele și prenumele asiguratului, dar și numărul certificatului de asigurare.

Asigurarea medicală de călătorie

Chiar dacă atât tu, cât și ceilalți pasageri, veți respecta cele mai importante reguli de etichetă în avion, asta nu înseamnă că va fi exclus riscul unei îmbolnăviri sau a unei urgențe medicale. Tocmai de asta te sfătuim să te interesezi inclusiv de asigurările medicale de călătorie. Și alte polițe pot acoperi astfel de evenimente, dar nu în aceeași măsură.

O astfel de asigurare poate acoperi atât riscul îmbolnăvirii cu Sars-Cov2, dar în același timp poți avea și acces nelimitat la consultații medicale 24 din 24 de ore, șapte zile pe săptămână.

În funcție de tipul pachetului ales ai putea beneficia de:

 • Asistență medicală pentru îmbolnăviri și accidente;
 • Consultații medicale nelimitate;
 • Transport de urgență;
 • Posibilitatea de a prelungi călătoria din motive de natură medicală;
 • Repatriere medicală inclusiv în caz de deces;
 • Asigurarea bagajelor;
 • Asistență rutieră.

Te sfătuim să afli mai multe despre fiecare tip de asigurare în parte și să o alegi pe cea care ți se potrivește, asta ca să te poți bucura de o călătorie fără griji în adevăratul sens al cuvântului.

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Urmează să pleci în călătorie cu avionul și vrei să te asiguri că totul va decurge conform planului. Cumperi bilete ca să-ți asiguri transportul și așa scapi și de taxa […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Urmează să pleci în călătorie cu avionul și vrei să te asiguri că totul va decurge conform planului. Cumperi bilete ca să-ți asiguri transportul și așa scapi și de taxa […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Urmează să pleci în călătorie cu avionul și vrei să te asiguri că totul va decurge conform planului. Cumperi bilete ca să-ți asiguri transportul și așa scapi și de taxa […]