Cum poți face ca bagajul tău de călătorie să ajungă mereu primul când aterizezi?

Banda cu bagaj in aeroport
26.04.2023blog

Cu siguranță ești foarte entuziasmat odată ce ai ajuns într-o nouă destinație. Singura problemă este că, dacă ai făcut check-in-ul pentru bagajul de cală, va trebui să-ți aștepți rândul în jurul caruselului.

Așteptarea pentru bagaj poate dura chiar și zece minute, dar există câteva metode pe care le poți încerca pentru a reduce timpul cât mai mult cu putință. Prin urmare, iată cum poți face ca bagajul tău de călătorie să ajungă mereu primul când aterizezi.

Cum să faci ca bagajul tău să ajungă primul când aterizezi

Nu te grăbi la check-in

Chiar dacă recomandarea operatorilor de la aeroport este să ajungi cât mai devreme posibil și să eviți cozile de la check-in, uneori este mai bine să te prezinți ultimul la înregistrarea bagajelor. Motivul este destul de simplu: ultimul bagaj de călătorie înregistrat la check-in va fi, de fapt, printre primele descărcate pentru revendicare.

Desigur, acest fapt este un lucru general. Unele companii aeriene, aeroporturi sau sisteme de manipulare a bagajelor trec prin procese diferite în ceea ce privește încărcarea și descărcarea trollerelor și genților de la cală.

Obține un autocolant cu însemnul „fragil”

Atunci când faci check-in-ul bagajului de călătorie, încearcă să obții un autocolant cu denumirea de „fragil”. Acest autocolant se aplică pe valiză înainte de a fi trimisă în cala avionului. Manipulanții de bagaje sunt sfătuiți să se ocupe cu prioritate și grijă de obiectele „fragile”, ceea ce poate accelera timpul de așteptare la aeroport.

De asemenea, bagajele fragile sunt încărcate ultimele în avion, astfel încât să se evite, pe cât posibil, ciocnirile cu celelalte bagaje. Acest lucru înseamnă că existe șanse mari ca valizele fragile să fie descărcate primele pe carusel.

Această tehnică este cu atât mai indicată cu cât ai cel puțin o escală până la destinația finală.

Călătorește la clasa I sau la clasa de Business

Aceasta este o modalitate puțin mai costisitoare de a face ca bagajul tău de călătorie să ajungă primul atunci când aterizezi. Dar este bine știut faptul că cei care plătesc pentru locuri mai bune vor primi servicii mai bune.

Desigur, dacă alegi să călătorești prin intermediul companiilor aeriene low-cost, achiziționarea acestor tipuri de bilete nu este posibilă. În schimb, poți investi într-un Priority Pass care îți oferă întâietate atât la urcarea în avion, cât și la încărcarea și descărcarea bagajelor de călătorie.

Obține statutul de VIP

Este o altă opțiune „deloc ieftină” de a beneficia de prioritatea descărcării bagajelor la destinație. Dacă ai statutul de VIP în programul de zbor al unei companii aeriene pe care o folosești frecvent, vei primi o etichetă de prioritate de fiecare dată când îți înregistrezi bagajul la cală. Această „etichetă” este asemănătoare cu autocolantul de „fragil”.

Prin urmare, acesta va apărea printre primele atunci când sunt descărcate pe caruselul de bagaje la destinație.

Citește și: Care sunt beneficiile check-in-ului online?

Ce să faci și să nu faci când îți revendici bagajul de călătorie

Fă-ți valiza să iasă în evidență

Modelele și culorile bagajelor de călătorie s-au omogenizat în ultimele decenii, ceea ce poate fi o problemă atunci când îți revendici valiza din caruselul de la aeroport.

Dacă ai o geantă care seamănă cu a altor călători, încearcă să adaugi o notă personală, cum ar fi o panglică în jurul mânerului. Astfel, va fi mult mai ușor să-ți recunoști bagajul și să reduci timpul de așteptare în aeroport.

Pune întrebări despre procedurile ce privesc bagajele atunci când ai escale

Dacă nu ai norocul unui zbor direct, întreabă la check-in dacă valiza ta este etichetată pentru destinația finală sau dacă trebuie să o înregistrezi din nou în aeroportul în care ai escală. De cele mai multe ori, nu este necesar să mai treci prin tot procesul.

Dar dacă zbori pe plan internațional, de exemplu, cu diferite companii aeriene sau ai o escală mai lungă, probabil că va trebui să te duci din nou la check-in-ul pentru bagaje.

Așa că, cel mai bine este să întrebi despre protocol la check-in sau, dacă ai uitat, poți discuta cu un asistent de zbor.

Nu încerca „să grăbești” așteptarea

Este nevoie de timp pentru a-ți prelua bagajul de călătorie din caruselul aeroportului, chiar dacă încerci una dintre modalitățile descrise anterior.

Manipulatorii de bagaje trebuie să descarce tot din avion, să pună valizele într-un transport special, apoi să ajungă la banda transportatoare unde sunt puse pe caruselul din aeroport.

Prin urmare, procesul în sine de descărcare poate dura o perioadă pe care, din păcate, nu o poți controla.

Citește și ghidul nostru pas cu pas despre ce trebuie să faci în aeroport ca să eviți situațiile stresante și să te bucuri de călătoria ta!

Știm că așteptarea bagajelor în aeroport după ce ai ajuns într-o destinație nouă este cel mai frustrant lucru în ceea ce privește călătoriile. Mai mult decât atât, există întotdeauna un sentiment de anxietate dacă bagajele au ajuns și ele la destinație sau au rămas în aeroportul din care ai plecat.

Dar acum te poți reuni cu valiza ta mai devreme ca niciodată dacă urmezi sfaturile echipei transfero.ro!

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Cu siguranță ești foarte entuziasmat odată ce ai ajuns într-o nouă destinație. Singura problemă este că, dacă ai făcut check-in-ul pentru bagajul de cală, va trebui să-ți aștepți rândul în […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Cu siguranță ești foarte entuziasmat odată ce ai ajuns într-o nouă destinație. Singura problemă este că, dacă ai făcut check-in-ul pentru bagajul de cală, va trebui să-ți aștepți rândul în […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Cu siguranță ești foarte entuziasmat odată ce ai ajuns într-o nouă destinație. Singura problemă este că, dacă ai făcut check-in-ul pentru bagajul de cală, va trebui să-ți aștepți rândul în […]