Organizarea unei excursii pentru copii de la A la Z

22.11.2018blog

Ai decis sa organizezi o excursie pentru copii si nu stii de unde sa incepi? Stim ca tot procesul poate fi extenuant si e nevoie ca multe detalii sa fie puse la punct, dar nu trebuie sa intri in panica. Cu o minima organizare si efort din partea ta, totul va merge ca pe roate. Trebuie sa ai in vedere faptul ca vei avea in grija, alaturi de alte persoane, o multime de copii, de aceea totul trebuie sa fie pus la punct inainte sa pornesti in aceasta aventura.

In cazul in care anul scolar deja s-a incheiat si ai decis sa mergi alaturi de cei mici intr-o excursie in afara tarii, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte :

Stabileste tipul excursiei

Inainte de toate, trebuie sa stabilesti, in mod clar, ce excursie doresti sa organizezi. Dupa ce te consulti si cu parintii copiilor, e nevoie sa iei o decizie asupra tipului de excursie : ce activitati vrei sa faci, pe parcursul a cator zile si care sunt lucrurile de vazut. Poti alege o destinatie de vacanta care sa ii bucure pe copii, dar care sa ii si stimuleze, totodata.

Alege cea mai buna destinatie

Odata ce ai trasate, in mod concret, cateva idei, e cazul sa treci la alegerea destinatiei. Alege o tara care sa le cuprinda pe toate, atat distractie cat si lucruri utile, din care copiii sa aiba ce sa invete. Pune accent si pe diversele activitati de care acestia se pot bucura : joaca in aer liber, plimbari in natura, sporturi, etc. In functie de preferintele copiilor, trebuie sa afli ce tara ar fi cea mai potrivita pentru o astfel de excursie.

Inchiriaza un autocar

Daca ai ales destinatia, cunosti numarul copiilor care vor sa mearga in excursie si pe cel al parintilor care ii vor insoti, plus profesorii si organizatorii veniti din partea scolii, e momentul sa scapi de o alta grija, reprezentata de cea a transportului pana la aeroport. In acest sens, este extrem de util sa inchiriezi un autocar care iti va asigura transportul catre/de la aeroport, astfel incat sa circuli in cele mai bune si sigure conditii, cu loc suficient pentru bagaje si pentru cei mici. Este extrem de important sa te ocupi de transport din timp, pentru a fi sigur ca te vei bucura de cele mai confortabile solutii pentru toti participantii.

Ocupa-te de cazare

Odata ce ai stabilit si detaliile transferului de la/catre aeroport si ai inchiriat un autocar in acest sens, e momentul sa te ocupi si de alegerea unei cazari convenabile. Cunosti numarul de persoane si destinatia, astfel trebuie sa stabilesti cea mai buna optiune. Este important sa te gandesti, inainte, ce fel de activitati vei intreprinde. Daca acestea se vor desfasura in centrul unui oras, ar fi util sa fie in apropierea cazarii, pentru a le fi mai usor copiilor si tuturor celor care ii insotesc.

Intocmeste lista de activitati

Ai ajuns la cea mai importanta parte a intregii excursii : motivul pentru care vrei sa o organizezi tine de diversele activitati de care vrei sa se bucure copiii. Acestea ar trebui sa fie :

  • Interactive – e necesar ca toti copiii sa comunice, sa se cunoasca mai bine si sa se bucure de activitati care de care mai interactive : jocuri in grup sau drumetii.
  • Distractive – Nu trebuie, totusi, sa uiti de varsta copiilor. Cu totii se vor bucura de joaca, in toate formele ei, de aceea trebuie sa ai foarte bine puse la punct activitati care ii vor stimula si care ii vor distra. Indiferent de anotimpul in care vei alege sa mergi, exista numeroase optiuni de care acestia sa se bucure.
  • Educative – Nu trebuie sa omiti nici partea educativa. Pe langa distractie, copiii trebuie sa invete lucruri noi si utile, pe care le vor tine minte si peste ani, atunci cand vor fi intrebati cu ce au ramas in urma acestei excursii. Stabileste planuri pe care sa le pui in aplicare alaturi de copii : desenati, invatati cantecele noi, poezii.

 

Organizarea unei excursii nu este atat de grea daca ai un plan bine stabilit, daca toti sunt cooperanti si te-ai ocupat de asigurarea unor conditii bune de cazare si de transfer catre aeroport. Activitatile au un rol la fel de important si vor constitui motivul principal pentru care copiii vor fi atrasi de aceasta excursie. Ai grija sa aibe parte de o vacanta de neuitat!

 

*https://www.pexels.com/photo/action-activity-boy-children-296301/

 

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Ai decis sa organizezi o excursie pentru copii si nu stii de unde sa incepi? Stim ca tot procesul poate fi extenuant si e nevoie ca multe detalii sa fie […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Ai decis sa organizezi o excursie pentru copii si nu stii de unde sa incepi? Stim ca tot procesul poate fi extenuant si e nevoie ca multe detalii sa fie […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Ai decis sa organizezi o excursie pentru copii si nu stii de unde sa incepi? Stim ca tot procesul poate fi extenuant si e nevoie ca multe detalii sa fie […]