Te vizitează prietenii din străinătate? Idei de activități și modalități de transport

Sala aeroport
28.09.2022blog

După mult timp în care ați comunicat doar prin internet sau prin telefon, prietenii tăi din străinătate s-au decis să-ți facă o vizită și să-și petreacă vacanța în România. Mai mult de atât, vor veni împreună cu alți amici și contează pe tine să le fii ghid în cele câteva zile în care vor sta în țară.
Din fericire, te-au anunțat din timp de planurile lor, așa că ai răgazul necesar să pui totul la punct până la sosirea lor. Dacă te simți ușor depășit de situație, îți venim și noi în ajutor cu sfaturi și idei.

Transportul de la aeroport

Primul detaliu care trebuie pus la punct este legat de preluarea oaspeților de la aeroport și transportul până la unitatea de cazare. Pentru aceasta, trebuie să știi exact data și ora sosirii, iar cea mai simplă soluție este să apelezi la o agenție specializată care asigură servicii de transport de la aeroport acasă și retur.
În funcție de momentul sosirii, poți face o rezervare online la orice oră pentru o cursă care va prelua musafirii de la aeroport, în cel mai scurt timp de la aterizare.
Pentru ca aceștia să nu stea foarte mult în aeroport, dar nici să se grăbească foarte tare după ce au coborât din avion, consultă cu atenție programul curselor și fă o programare la o oră rezonabilă în raport cu cea a sosirii. Acesta este doar unul din beneficiile oferite de rezervările online.

Transportul în perioada sejurului

Dacă musafirii tai se arată dornici să viziteze mai multe locuri din țară sau să circule prin oraș fără să apeleze la transportul în comun, cea mai bună soluție este închirierea unei mașini pe toată perioada sejurului. Mașina poate fi preluată ulterior din locația cea mai apropiată de zona de cazare sau direct de la aeroport, în cazul în care apelezi la o agenție cu punct de lucru în zona respectivă.
Dacă ai suficient timp liber și vrei să fi o gazdă generoasă, poți închiria mașina pe numele tău și să îți asumi totodată rolul de șofer pentru oaspeții tăi. Important este să știi la momentul respectiv care sunt condițiile și tarifele pentru închirierea unei mașini. De asemenea, ține cont și de cele mai importante sfaturi pentru închirierea unei mașini, pe care le poți găsi pe blogul Transfero.ro.

Transportul în excursii

E de preferat să îi lași pe musafiri să își facă singuri programul, iar tu să te rezumi doar la a le sugera destinațiile pe care nu trebuie să le rateze niciun turist care vizitează România. Pregătește din timp o listă cu aceste destinații atractive, în funcție și de distanța de parcurs până la respectivele obiective.
Dacă prietenii tăi se arată dornici să facă un tur al țării sau cel puțin al destinațiilor pe care le-ai sugerat, o idee bună ar fi închirierea unui microbuz sau a unui autocar, în funcție de cât de numeros este grupul.

Locuri de vizitat

Pentru oaspeții dornici să viziteze cât mai multe destinații din țara noastră, ți-am pregătit câteva sugestii pe care le poți include în lista despre care vorbeam mai devreme.

Castelul Peleș

Faimoasa reședință de vacanță a regilor României este acum un obiectiv care atrage anual zeci de mii de vizitatori. Este situat pe Valea Prahovei, într-o zonă ușor accesibilă în care se poate ajunge ușor atât din Capitală cât și din alte regiuni.
Se estimează că un sfert dintre turiștii care vizitează anual Peleșul sunt străini, așa că sunt șanse mari ca și oaspeții tăi să fie foarte încântați de acest obiectiv.

Delta Dunării

Un monument natural unic în Europa și inclus în patrimoniul UNESCO nu are cum să nu stârnească interesul oricărui străin care vizitează România. De altfel, Delta este vizitată anual de peste 10.000 de turiști străini, unii dintre ei venind special în România pentru a admira acest obiectiv și a se lăsa impresionați de biodiversitatea pe care doar aici o poți întâlni.

Castelul Bran

Cine nu a auzit de legenda contelui Dracula și de poveștile cu vampiri legate de Transilvania? Mulți străini au aflat despre România doar prin prisma acestor povești, așa că o incursiune în Transilvania nu are cum să lipsească din programul unei vacanțe în România. Nu poate lipsi o vizită la castelul celebrului Dracula, de la Bran.
Desigur, Castelul Bran nu are nicio legătură cu personajul lui Bram Stoker, însă aceasta nu știrbește cu nimic fascinația oricărui străin ajuns pentru prima dată aici.

Cimitirul Vesel

Un alt obiectiv unic în România este Cimitirul Vesel de la Săpânța, vizitat anual de circa 50.000 de turiști veniți din toate colțurile lumii. Istoria sa începe în 1935 și i se datorează meșterului popular Stan Ioan Pătraș. El este cel care a sculptat prima cruce din lemn pe care a scrijelit povestea vieții celui care se odihnește sub ea.
În prezent, cimitirul numără peste 850 de astfel de cruci, viu colorate și inscripționate cu texte vesele, scrise în versuri care evocă viața răposaților.

Acestea au fost recomandările noastre pentru a le oferi prietenilor tăi un sejur plăcut, pe care nu-l vor uita ușor.

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

După mult timp în care ați comunicat doar prin internet sau prin telefon, prietenii tăi din străinătate s-au decis să-ți facă o vizită și să-și petreacă vacanța în România. Mai […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

După mult timp în care ați comunicat doar prin internet sau prin telefon, prietenii tăi din străinătate s-au decis să-ți facă o vizită și să-și petreacă vacanța în România. Mai […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

După mult timp în care ați comunicat doar prin internet sau prin telefon, prietenii tăi din străinătate s-au decis să-ți facă o vizită și să-și petreacă vacanța în România. Mai […]