TOP 10 locații și activități pentru un team building reușit

30.09.2019blog

Dacă sezonul concediilor în destinații cu plaje și mult soare a luat sfârșit, toamna aduce o oportunitate excelentă pentru organizarea unui team building de neuitat, alături de toți colegii tăi. Devenite din ce în ce mai populare în ultimii ani și în România, activitățile de team building s-au dovedit a fi excelente pentru formarea unor relații de prietenie la locul de muncă sau pentru sudarea celor deja existente. Până la urmă, avantajul de a lucra alături de oamenii cu care te și distrezi, în timpul liber, nu poate fi decât o binecuvântare după care mulți tânjesc.

 

Așadar, adună-ți toată echipa la un loc, în cadrul unei ședințe, și plănuiți împreună un weekend sau chiar o săptămână întreagă departe de pereții biroului. Noi ne-am gândit să îți oferim un punct de start și să îți prezentăm cele mai interesante activități de team building pe care le-ați putea face, cele mai frumoase locații din România unde vă puteți bucura de natură, dar și lista detaliilor esențiale pe care trebuie să le puneți la punct înainte de a vă face bagajele. 

 

Locații ideale pentru un team building la munte în România

Pe cât este de frumoasă țara noastră, pe atât este de ofertantă în ceea ce privește stațiunile montane perfecte pentru organizarea unui team building. Cele mai populare în acest sens sunt:

  • Poiana Brașov
  • Valea Prahovei
  • Zona Bran, Moieciu
  • Zona Râșnov
  • Zona Transfăgărășan
  • Zona Transalpina
  • Zona Sibiului
  • Rucăr
  • Valea Buzăului
  • Vatra Dornei

 

Activități pentru un team building la munte

Zona montană a țării noastre poate veni cu oferte foarte interesante în ceea ce privește activitățile pe care le puteți face în echipă. Îți recomandăm să încerci, alături de colegii tăi:

  • Jocuri în aer liber – indiferent de vremea de afară, jocurile care ne-au umplut copilăria sunt binevenite și în cadrul unui team building. Întrecerile sportive, construcția unor mini-clădiri sau probele specifice sezonului rece, precum cele cu sănii sau ski, vor fi excelente pentru întreaga echipă.
  • Trasee cu ATV-ul – muntele este o adevărată comoară, când vine vorba de traseele offroad, așa că grupați-vă pe echipe și plecați într-o aventură pe care nu o veți uita prea curând, pe drumuri de pădure aproape virgine.
  • Călărie – dacă alegeți o destinație prevăzută cu un hipodrom, călăritul s-ar putea dovedi o experiență pe cât de inedită, pe atât de distractivă pentru întreaga echipă.
  • Aventura parc – nimic nu se compară cu o competiție pe bune între echipe nou formate chiar înainte de această experiență, care vă va testa agilitatea, viteza de reacție și spiritul de echipă.
  • Treasure hunt – vânătoarea de obiecte este o idee la fel de interesantă, în care vă puteți descoperi noi calități și vă puteți pune în valoare abilitățile de conducători sau negociatori.
  • Photohunting – imediat ce ați stabilit targetul în ceea ce privește tipul de obiecte sau peisaje pe care trebuie să le surprindeți în imagini, puteți pleca într-o mini-aventură mai neobișnuită, dar perfectă pentru un team building reușit.
  • Curățarea pădurii – cât timp vă bucurați de aerul proaspăt de munte, puteți face întrecere între echipe pe cantitatea de deșeuri pe care fiecare dintre acestea reușește să le strângă din pădure. 

 

Cum se organizează un team building?

Nu e simplu să mulțumești pe toată lumea, dar poți încerca să atingi cât mai multe cerințe pe care colegii tăi le-ar putea avea. În afară de lista de cumpărături pentru team building, pentru care va trebui să consulți pe toată lumea, trebuie să mai pui la punct:

  • Transportul – fiind vorba de o ieșire la munte cu toți colegii, nu te poți baza că aceștia vor putea ajunge folosind mașinile personale. Găsește cele mai bune oferte de închirieri autocare și asigură transportul comun până la locația aleasă. Pregătiți câteva jocuri și pentru drum, care s-ar putea transforma în cel mai distractiv traseu pe care ați fost vreodată.
  • Cazarea – fiind vorba de o perioadă aglomerată, închiriază o cabană sau o parte a unui hotel pentru întreg colectivul din timp. Ține cont de numărul minim de paturi de care aveți nevoie, dar și de alte facilități de care vă puteți bucura împreună, cum ar putea fi o masă de biliard, o piscină sau o zonă dedicată sporturilor în aer liber.
  • Mesele – dacă nu plănuiți să luați la rând toate restaurantele din zona în care urmează să vă petreceți câteva zile împreună, ai grijă să stabilești și condițiile de masă în locația în care vă veți caza.

 

Cu puțină organizare, multă înțelegere și un buget pe măsura pretențiilor, team buildingul echipei tale se poate transforma într-o experiență inedită, pe care abia veți aștepta să o repetați cât mai curând. Distracție plăcută!

*sursa foto:  https://www.pexels.com/photo/four-people-walking-while-holding-each-others-arms-1282267/

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Dacă sezonul concediilor în destinații cu plaje și mult soare a luat sfârșit, toamna aduce o oportunitate excelentă pentru organizarea unui team building de neuitat, alături de toți colegii tăi. […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Dacă sezonul concediilor în destinații cu plaje și mult soare a luat sfârșit, toamna aduce o oportunitate excelentă pentru organizarea unui team building de neuitat, alături de toți colegii tăi. […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Dacă sezonul concediilor în destinații cu plaje și mult soare a luat sfârșit, toamna aduce o oportunitate excelentă pentru organizarea unui team building de neuitat, alături de toți colegii tăi. […]