Top 3 sfaturi pentru a te asigura că vei călători în siguranță

25.05.2021blog

Adevărul este că modul nostru de viață a evoluat într-un asemenea fel încât nu ne mai permitem să stăm într-un singur loc. Indiferent de motive, fie ele de natură personală sau profesională, călătoriile nu pot dispărea cu totul, indiferent de context. 

Acestea fiind spuse, mai ales în zilele noastre, toate călătoriile trebuie efectuate având în vedere câteva măsuri pentru a ne asigura buna desfășurare a tranzitului și a activităților plănuite. De la pregătiri până la ce facem propriu-zis în timpul deplasării, există câteva sfaturi bune de urmat pentru a ne asigura că avem parte de o călătorie în siguranță și fără peripeții. 

Alege cu grijă destinația 

În cazul în care ai de ales, fă o cercetare amănunțită a locului în care urmează să călătorești. Află condițiile de călătorie, eventualele atenționări sau alerte de călătorie din zona respectivă, metodele de transport și chiar câteva fraze prin care poți comunica cel mai bine la fața locului. Află numerele de urgență la care poți apela în cazul unei crize. Verifică dacă ai nevoie de anumite vaccinuri pentru a călători în zona respectivă și, chiar dacă amenințarea pare să se fi diminuat, află cum călătorești în siguranță după coronavirus

 

Pregătește-te temeinic

Pentru a fi în siguranță și lipsit de griji pe perioada călătoriei merită să investești în pregătirea ei. Cumpără biletele în avans, află cum ajungi la aeroport la timp și în siguranță sau, în cazul unei călătorii interne, închiriază o mașină luând în calcul cele 7 sfaturi de care să ții cont. Pentru a-ți crește nivelul de siguranță execută toate aceste operațiuni de rezervare în online. 

 

De asemenea, ai mare grijă ce incluzi în bagaj. Lista obiectelor necesare într-o călătorie trebuie să includă cel puțin următoarele: 

 • Documente personale în original și copie. N-ar strica nici să le scanezi și să le trimiți pe e-mail.
 • Bani și carduri. De preferat în locuri greu accesibile și nu în același compartiment.
 • Haine de schimb.
 • Alimente și băuturi.
 • Dispozitive mobile încărcate și cu încărcătoare de rezervă.
 • Medicamente și rețetele aferente. 
 • Bagaje care să fie ușor de manevrat și care să nu atragă atenția. 

 

Fii prudent la fața locului

De prea multe ori turiștii intră în atmosfera de vacanță și sunt o țintă logică pentru hoți sau sunt pur și simplu se poartă imprudent. Dacă vrei să ai o călătorie lipsită de emoții și să te poți relaxa, urmează indicațiile de mai jos:

 • Nu atrage atenția. Cel mai precaut este să încerci să te integrezi printre localnici pentru a nu părea o țintă ușoară. Evită să porți bijuterii sau haine extravagante. 
 • Ține legătura cu familia sau prietenii și spune-le unde te afli. N-ar strica nici să trimiți o copie a itinerariului familiei pentru situații neprevăzute în care nu poți fi contactat. 
 • Nu consuma băuturi alcoolice în exces. 
 • Folosește doar metode de transport sigure și recunoscute. Să te sui în taxiul nepotrivit s-ar putea să-ți facă vacanța mult mai scumpă decât te așteptai. 
 • Folosește aplicații care să te informeze constant în legătură cu nivelul de siguranță dintr-o zonă anume. 

Dacă ai luat în calcul toate aceste aspecte, călătoria ta cel mai probabil va decurge în mod normal. Drum bun și continuă să călătorești în siguranță alături de Transfero.

Sursa photo: https://unsplash.com/photos/Y1Ek7_a0wJ0

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Adevărul este că modul nostru de viață a evoluat într-un asemenea fel încât nu ne mai permitem să stăm într-un singur loc. Indiferent de motive, fie ele de natură personală […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Adevărul este că modul nostru de viață a evoluat într-un asemenea fel încât nu ne mai permitem să stăm într-un singur loc. Indiferent de motive, fie ele de natură personală […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Adevărul este că modul nostru de viață a evoluat într-un asemenea fel încât nu ne mai permitem să stăm într-un singur loc. Indiferent de motive, fie ele de natură personală […]