Ce înseamnă zbor charter: beneficii și recomandări

Incinta aeroport
10.01.2023blog

Planifici o vacanță în România sau în străinătate? Vrei să călătorești rapid și în siguranță către destinații turistice din toată lumea? Îți prezentăm cea mai bună modalitate de transport: zborurile charter. Iată care sunt caracteristice lor și ce beneficii ai dacă alegi curse charter pentru tine și familia ta.

Ce reprezintă un zbor charter

O cursă aeriană tip charter este organizată de un tour operator sau o agenție de turism și-ți oferă posibilitatea să călătorești pe o rută fixă, în cadrul unui pachet turistic de vacanță.

Diferența dintre o cursă de linie și un zbor charter constă în faptul că zborurile charter sunt efectuate pe baza unui contract comercial între compania de transport aerian și firma care închiriază aeronava. La cursele de linie, zborurile sunt programate cu mult timp înainte și au regim regulat, repetitiv, fiind cuprinse în orarul de zbor al aeroporturilor și în ofertele permanente ale liniilor aeriene.

Sunt organizate zboruri charter și la cererea unor companii private, instituții de stat și a altor entități (asociații sportive, ONG-uri ș.a.). Aceste curse aeriene se realizează la cerere și vin să răspundă nevoilor de transport urgent sau de călătorie pentru evenimente speciale.

Zbor charter

Cele mai multe zboruri charter sunt realizate ca parte din pachete de vacanță oferite de operatorii din turism. Aceste oferte personalizate cuprind și transfer către/de la hotel, cazare, masă, excursii, servicii de închiriere autocar și alte servicii turistice la sol, ce oferă facilități din domeniile travelling și ospitalitate.

Alege cele mai bune oferte de zboruri charter și cumpără bilete online pentru curse spre aeroport sau de la aeroport, oriunde te-ai afla în țară: Galați, Brăila, Focșani, Tecuci, Vaslui etc. Ai la dispoziție curse de microbuz, după un orar zilnic, adaptat la programul de zbor al curselor aeriene, astfel încât timpul de așteptare în aeroport să fie cât mai mic.

Aeroport

Ce beneficii ai când călătorești cu zboruri charter

Principalul beneficiu al curselor charter constă în faptul că ai zbor fără escală și ajungi la destinație rapid, în condiții excelente de călătorie, fără oboseală și fără ore pierdute în aeroporturi.

Tarifele pentru zboruri charter sunt mai avantajoase decât prețul biletelor pentru curse de linie și faci economii semnificative la bugetul de vacanță. Îți rămân mai mulți bani pentru cumpărături la duty free sau excursii opționale în cadrul sejurului turistic pe care l-ai ales.

Multe vacanțe exotice sunt disponibile doar prin curse charter, așa că zborurile de acest tip îți oferă șansa de a călători peste mări și țări, ca să cunoști locuri spectaculoase.

La îmbarcarea în avion scapi de înghesuială și nu mai stai la cozile ce se formează la ghișeele liniilor aeriene. Înveți rapid cum să faci check-in pentru zbor cu avionul, pentru că beneficiezi de asistență din partea tour operatorului sau a agenției de turism care organizează sejurul respectiv.

Pentru călătorii de afaceri, zborurile charter îți oferă avantajele rezervărilor online pentru servicii de transport aerian și transfer aeroport, ca să ajungi la timp la intalnirile de business. Optimizezi timpul și crești eficiența activității tale profesionale, călătorind inteligent, cu zboruri charter.

Pista aterizare

Sejururi personalizate, raport optim între prețul biletelor de avion și serviciile oferite, varietatea destinațiilor disponibile – acestea sunt principalele beneficii ale zborurilor charter. În plus, când alegi curse charter prin agenții de turism specializate, ai și asigurare pentru călătoria cu avionul, ca să călătorești în siguranță, oriunde în lume.

Recomandări pentru alegerea celor mai bune zboruri charter

Selectează agenții de turism care îți oferă tarife avantajoase pentru zboruri charter și toată gama de servicii turistice la sol. Alege tour operatori ce pun la dispoziție transport în regim turistic de acasă la aeroport și retur.

Fie că închiriezi o mașină sau apelezi la mijloacele de transport de la agenția de turism, trebuie să beneficiezi de cele mai bune condiții (promptitudine, confort, asistență, informații turistice despre ce trebuie să faci în aeroport și cum să ajungi de la terminalul sosiri la hotel).

Alege să călătorești în siguranță cu Transfero, ca să te bucuri de excelență în servicii de transfer aeroport. Ofertele turistice sunt configurate astfel încât timpul de așteptare în aeroport să fie redus la minimum, să călătorești rapid, confortabil și să te bucuri pe deplin de vacanță. Transfero garantează îndeplinirea standardelor de siguranță, în conformitate cu legislația în vigoare și asigură un nivel optim de calitate a serviciilor turistice.

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Planifici o vacanță în România sau în străinătate? Vrei să călătorești rapid și în siguranță către destinații turistice din toată lumea? Îți prezentăm cea mai bună modalitate de transport: zborurile […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Planifici o vacanță în România sau în străinătate? Vrei să călătorești rapid și în siguranță către destinații turistice din toată lumea? Îți prezentăm cea mai bună modalitate de transport: zborurile […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Planifici o vacanță în România sau în străinătate? Vrei să călătorești rapid și în siguranță către destinații turistice din toată lumea? Îți prezentăm cea mai bună modalitate de transport: zborurile […]