Organizarea unei excursii cu școala: 5 aspecte de luat în calcul

Excursia cu autocarul
22.08.2022blog

Excursiile cu școala reprezintă, în mare parte, cele mai puternice amintiri ale elevilor și studenților, dar și ale profesorilor. Legăturile încep să se creeze din ce în ce mai puternic și este mult mai probabil ca, odată întorși la școală, elevii să fie mult mai productivi și să relaționeze sănătos atât cu restul colegilor, cât și cu ceilalți profesori.

Dacă te gândești să pregătești prima excursie cu școala sau faci asta deja de mai mult timp, știi că procesul de planificare ar putea părea copleșitor. Copiii pot fi deseori împrăștiați, curioși și pot fi dificil de ținut într-un loc, ceea ce nu este un lucru rău! Dar necesită mai mult efort de organizare. Așa că, dacă nu știi de unde să începi și să iasă totul conform planului, ți-am pregătit un mic ghid despre toate aspectele de luat în calcul atunci când organizezi o excursie cu școala.

1. Valoarea educațională a excursiei

În calitate de profesor de clasă și ghid educațional în viața copiilor, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci atunci când organizezi o excursie cu școala este să găsești obiectivul și valoarea educațională a acesteia. O zi, jumătate de zi sau chiar o săptămână împreună cu elevii va costa timp și bani, așa că trebuie să câștige, în schimb, un beneficiu educațional care să le deschidă perspectivele și curiozitatea.

Majoritatea locurilor care oferă această valoare excursiilor cu școala au pregătite din prealabil tururi ghidate și surprize pentru copii, astfel încât să aibă o experiență de neuitat și pe gustul lor. Pe scurt, pentru ca educația să nu devină plictisitoare.

2. Costurile implicate

Copii si autocarul scolar

Bugetele școlare sunt destul de restrânse, iar copiilor și părinților nu le poți cere să investească prea mulți bani într-o astfel de excursie. În acest sens, va trebui să te iei în calcul care sunt costurile implicate pentru toată excursia. Poți începe cu serviciile și costurile pentru transport și să găsești o variantă convenabilă și sigură pentru toată lumea.

De asemenea, unele locuri sunt gratuit pentru vizitele educaționale, iar multe altele dintre ele vor avea un cost special de grup pentru elevi. Șansele de a găsi un operator de autocar sau microbuz pentru o excursie eficientă din punct de vedere a costurilor sunt foarte mari dacă intri pe transfero.ro.

Costul este întotdeauna partea cea mai dificilă de planificat. Pentru o mulțime de școli și alte instituții școlare, orice contribuție trebuie să fie voluntară, iar fără plata integrală din partea tuturor părinților, este posibil ca excursia să nu poată fi desfășurată în continuare. Discută cu părinții și tutorii copiilor despre ideea principală a excursiei, activitățile educaționale și costurile implicate.

3. Evaluarea riscurilor

În calitate de profesor și coordonator al acestei excursii cu școala, vei știi că evaluarea riscurilor reprezintă o mare parte din planificarea unei călătorii fără griji, fără obstacole care să deterioreze experiența în sine. Totodată, s-ar putea să fie nevoie să completezi orice formulare generice suplimentare de evaluare și conștientizare a riscurilor care s-ar putea aplica. Acest lucru se întâmplă pentru a putea lua toate măsurile de siguranță, prevenind eventualele probleme și accidente.

De exemplu, dacă organizezi o excursie cu școala în străinătate, alege un tip de asigurare de călătorie cu avionul și interesează-te ce acoperă. De asemenea, asigură-te că ai făcut rezervări în prealabil pentru transportul de la aeroport la locul de cazare și retur pentru a preveni, spre exemplu, pierderea copiilor prin mijloacele de transport în comun.

4. Obținerea asistenței de la locul de desfășurare a călătoriei

Copii la muzeu

Înainte de călătoria propriu-zisă, chiar în ultimele etape ale planificării, va trebui să iei legătura cu oamenii care se ocupă de managementul locului pe care intenționați să îl vizitați. Asigură-te că au înțeles toate aspectele de care aveți nevoie pentru copii și că experiența de învățare va fi cât mai interactivă și potrivită pentru nevoile clasei/școlii. Există posibilitatea necesității semnării unor formulare, pentru rezervare și organizare eficiente.

Odată ce știi unde o să mergeți și ce plănuiți să faceți când ajungeți acolo, trebuie să iei notițe, atât pentru ghizi și asistenți, cât și pentru copii și să asiguri o călătorie în deplină siguranță!

5. Mesele pentru copii

Aspectul de mâncare este un alt lucru important de luat în considerare. Cei mai mulți dintre părinți vor pregăti pachețele cu mâncare pentru propriul copil, dar acestea pot să nu fie îndeajuns pentru nevoile elevului. Sau chiar vor fi elevii care nu vor avea un prânz ambalat pregătit de părinții săi. În acest caz, trebuie să te gândești unde veți lua masa de prânz și cina (dacă excursia durează mai mult de o zi) și, de asemenea, la o oră orientativă potrivită pentru masă.
Ia în considerare activitățile plănuite și durata fiecăreia. Atunci când copiilor li se face foame, s-ar putea să fie mai greu să fie concentrați asupra activităților organizate, oricât de distractive ar fi. Verifică dacă locațiile pe care le vizitați nu oferă pachete speciale pentru excursiile cu școala în care au incluse și o masă în prețul de rezervare sau ca parte a unui cost suplimentar mult mai accesibil.

Altă modalitate de a asigura hrana fiecărui elev este să mergeți să vă faceți provizii cu alimente înainte să luați parte la un tur ghidat.

Atunci când organizezi o excursie cu școala, ia în considerare și un plan B. Planurile de urgență în caz de vreme nefavorabilă sau orice alte circumstanțe neprevăzute sunt vitale. Dacă se întâmplă ca locul pe care trebuie să-l vizitați este brusc închis pentru reparații urgente sau vremea este suficient de neplăcută pentru excursia în natură organizată, veți pierde toată experiența dacă nu ai un plan de rezervă stabilit.

Probabil aceste lucruri nu se vor întâmpla, dar cel mai bine este să te asiguri și să previ.

Inapoi la Articole
15.12.2023blog
REGULAMENT GIVEAWAY

Excursiile cu școala reprezintă, în mare parte, cele mai puternice amintiri ale elevilor și studenților, dar și ale profesorilor. Legăturile încep să se creeze din ce în ce mai puternic […]

25.10.2023blog
Ce trebuie să faci dacă bagajul tău este pierdut la aeroport: ghid detaliat

Excursiile cu școala reprezintă, în mare parte, cele mai puternice amintiri ale elevilor și studenților, dar și ale profesorilor. Legăturile încep să se creeze din ce în ce mai puternic […]

25.10.2023blog
Opțiuni de transport pentru animale de companie: în cușcă, în cabină sau în cală

Excursiile cu școala reprezintă, în mare parte, cele mai puternice amintiri ale elevilor și studenților, dar și ale profesorilor. Legăturile încep să se creeze din ce în ce mai puternic […]